Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 27, 2020

Μπάχαλο με τα Pos της Εθνικής Τράπεζας -«Φουσκωμένα» υπόλοιπα και χρεωμένοι λογαριασμοί πολιτών

Μπάχαλο προκάλεσε η αναβάθμιση στα POS της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έγινε προ

εξάμηνου σε κάρτες – πιστωτικές, αλλά και χρεωστικές – όλων των συστημικών τραπεζών…Λίγες ημέρες πριν το θέμα δει το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα Newmoney στελέχη της ΕΤΕ, η οποία προχώρησε το προηγούμενο καλοκαίρι σε αναβάθμιση των POS, διαπίστωσαν ένα σημαντικό «άνοιγμα» στο κομμάτι της εκκαθάρισης καρτών.



Όπως γράφει η εφημερίδα «Το Ποντίκι», κατά τη διερεύνηση του θέματος προέκυψε ότι, ενώ η ίδια είχε πιστώσει τα ποσά στους εμπόρους, οι οποίοι διαθέτουν τα τερματικά της, εντούτοις δεν είχε «περάσει» τις χρεώσεις στους καταναλωτές. Η προσπάθεια διόρθωσης του λάθους είχε συνέπεια πολλοί καταναλωτές να δουν «φουσκωμένα» τα υπόλοιπά τους ή χρεωμένους τους λογαριασμούς τους και να καλέσουν για εξηγήσεις την τράπεζά τους.


Δηλαδή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι καταναλωτές έκαναν αγορές με δόσεις, το λογισμικό των τραπεζών δεν τις αναγνώριζε με αποτέλεσμα να περνάει ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό και οι τόκοι από εκεί και μετά να δίνουν και να παίρνουν!


Σε άλλες περιπτώσεις καταναλωτές διαπίστωσαν πως στους λογαριασμούς τους έχουν προστεθεί ταυτόχρονα άτοκες δόσεις για αγορές τις οποίες είχαν πραγματοποιήσει ακόμη και έναν χρόνο νωρίτερα, με συνέπεια κάποιοι από αυτούς να κινδυνεύουν ακόμη και με πέναλτι λόγω υπέρβασης του ορίου από 2,50% έως και 5% επί του ποσού της υπέρβασης.


Το μπλοκάρισμα


Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το πρόβλημα ξεκινά από την ΕΤΕ, η οποία προχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι στην αναβάθμιση των τερματικών υποδοχής (POS), με συνέπεια να «μπλοκάρει» το σύστημα εκκαθάρισης των άτοκων δόσεων, και επεκτείνεται στις υπόλοιπες τράπεζες, οι οποίες δεν ενημέρωσαν – τουλάχιστον όχι εγκαίρως – τους πελάτες τους. Με αποτέλεσμα οι πελάτες των Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank να καλούνται να πληρώσουν τα «σπασμένα».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου