Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Δεκεμβρίου 31, 2020

Η γερουσία της Αργεντινής ενέκρινε τη νομιμοποίηση της διακοπής κύησης

 

 Πηγή: telesurtv.net

Η γερουσία της Αργεντινής ενέκρινε

τα ξημερώματα της Τετάρτης το νομοσχέδιο για την Εθελοντική Διακοπή Κύησης (IVE), οπότε ο νέος νόμος περνά τώρα στην εθνική εκτελεστική εξουσία για την εφαρμογή.

"Με 38 ψήφους υπέρ, 29 ψήφους κατά και 1 αποχή εγκρίθηκε το νομοσχέδιο πρόσβασης σε εθελοντική διακοπή της κύησης και περίθαλψη μετά την έκτρωση", ανακοίνωσε η Άνω Βουλή στο λογαριασμό της στο Twitter.


Ο νέος νόμος, ο οποίος είχε ήδη την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, εγκρίθηκε στη Γερουσία με 38 ψήφους υπέρ, 29 κατά και μία αποχή.

Τώρα ο νόμος της Εθελοντικής Διακοπής της Κύησης, που έφερε η Εθνική Κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο με σκοπό να νομιμοποιήσει και να αποποινικοποιήσει την άμβλωση, περνάει στην εθνική εκτελεστική εξουσία για την εφαρμογή.

Μετά τη δημοσίευση, θα προχωρήσουμε στην εξειδίκευση, "διαδικασία κατά την οποία θα εισαχθούν ορισμένες αλλαγές που δεν αλλάζουν το πνεύμα του νόμου", εξήγησε η δημοσιογράφος του teleSUR Καρολίνα Σιλβέστρι.

Τόνισε ότι, με 68 γερουσιαστές παρόντες και 4 απόντες, η Άνω Βουλή "άκουσε τελικά το ιστορικό αίτημα του φεμινισμού" στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Φωτό: Kala Moreno Parra

Λίγα λεπτά αργότερα, η Γερουσία ενέκρινε το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ολοκληρωμένη υγεία των εγκύων: το Σχέδιο Χιλίων Ημερών για όσες θέλουν να γίνουν μητέρες.

Η έγκριση του νομοσχεδίου για την ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν ομόφωνη από τους 65 γερουσιαστές παρόντες στη συνεδρίαση.



ΥΓ: Σε αντίθετη ακριβώς γραμμή, το κοινοβούλιο της Παραγουάης κράτησε συμβολικά ενός λεπτού σιγή για... "τα αδελφάκια από την Αργεντινή που δε θα γεννηθούν ποτέ"! Στην Παραγουάη κάθε χρόνο γίνονται κατ' εκτίμηση 20 με 30 χιλιάδες εκτρώσεις, σε μια χώρα περίπου 7 εκατομμυρίων. (Πηγή: pagina12.com.ar)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου