Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 26, 2020

Πέντε μαθήματα επιβίωσης από τις ταινίες τρόμου

Εκτός από τις ταινίες με θέμα την επιβίωση μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα μαθήματα για την επιβίωση και από ένα άλλο κινηματογραφικό είδος που είναι οι ταινίες τρόμου. Μπορεί να αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας εντούτοις μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ετοιμότητα μας σε κάθε είδους κίνδυνο.



1. Παραμένουμε στην ομάδα.

Όταν προκύψει μια έκτακτη κατάσταση ανάγκης δεν απομακρυνόμαστε από τους υπόλοιπους και προσπαθούμε λειτουργώντας συλλογικά να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Δεν είναι τυχαίο που στις ταινίες τρόμου αυτός που απομακρύνεται γίνεται συνήθως και το εύκολο θύμα. Υπάρχει άλλωστε και το παλιό ρητό που αναφέρει «η ισχύς εν τη ενώσει».



2. Δεν ανοίγουμε την πόρτα εάν δεν γνωρίζουμε τον επισκέπτη.


Παρά τα όσα πιστεύουμε ο συνηθέστερος τρόπος εισβολής σε μια οικεία πραγματοποιείται από την είσοδο του σπιτιού. Ο εισβολέας είτε προσποιείται ότι μας γνωρίζει, είτε επικαλείται ότι είναι αστυνομικός ή υπάλληλος κάποιου κοινωφελούς οργανισμού. Αφού εισέλθει στην οικεία του θύματος τότε εκδηλώνει και την επίθεση του. Για αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πριν επιτρέψουμε σε κάποιον να εισέλθει στον χώρο μας.

3. Εφοδιάζουμε το αυτοκίνητο για κάθε ενδεχόμενο.

Εκτός από το φαρμακείο και τον πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο μας πρέπει να έχουμε και ορισμένα ακόμα εφόδια. Πολλοί άνθρωποι μετά από μια μηχανική βλάβη σε μια ερημική τοποθεσία βρέθηκα σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μέχρι να τους διασώσουν. Καλό είναι να διαθέτουμε επιπλέον καύσιμα και νερό, καθώς και μια τουλάχιστον συσκευή επικοινωνίας.

4. Δεν μπαίνουμε ποτέ σε ένα σκοτεινό σοκάκι.

Αποφεύγουμε περιοχές με χαμηλό φωτισμό όπου μπορούν εύκολα να μας παγιδεύσουν. Παραμένουμε πάντα σε σημεία με επαρκή φωτισμό και εάν είναι δυνατόν μαζί με την παρουσία και άλλων ανθρώπων, ενώ παράλληλα αποφεύγουμε τα αδιέξοδα.

5. Δίνουμε σημασία στις προειδοποιήσεις του σκύλου μας.


Τα ζώα ακούνε και βλέπουν πολύ καλύτερα από εμάς. Λαμβάνουμε πάντα υπόψη τις προειδοποιήσεις τους και ελέγχουμε για να εντοπίσουμε το γεγονός που προκαλεί τον όποιο εκνευρισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου