Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 25, 2020

Καρυδόπιτα με κρέμα από τη Θεσσαλία

 Η δημοφιλής θεσσαλική «σπάτουλα» δίνει παραδοσιακό αέρα στο γιορτινό τραπέζι. 

Μια διαφορετική καρυδόπιτα, φτιαγμένη με μεράκι

Υλικά

9 αβγά

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

9 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα

9 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό

4 κουτ. γλυκού κοφτές Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 πρέζα γαρίφαλο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 καψουλάκια βανιλίνη

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό

2½ φλιτζάνια ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 καψουλάκι βανιλίνη

Για την κρέμα

200ml κρύο φρέσκο γάλα

1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια


Για το γαρνίρισμα

αμύγδαλο χοντροτριμμένο και καβουρδισμένο

κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου