Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 15, 2020

Παπαευαγγέλου: Δεν θα εμβολιαστούν οι έγκυες - ΒΙΝΤΕΟ

Οι γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης δεν θα είναι μέσα σε αυτούς που θα εμβολιαστούν όπως

επίσης και όσοι έχουν ήδη νοσήσει από κορωνοϊό, όπως ανέφερε  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Βάνα Παπαευαγγέλου στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία. Ενώ συμπλήρωσε ότι και για τα παιδιά είναι άγνωστα ακόμα τα αποτελέσματα, όμως στο  μέλλον που θα έχουμε περαιτέρω στοιχεία θα εμβολιάζονται και αυτά.


Αναφερόμενη στο εμβόλιο είπε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε ποσοστό 95% ειδικά στις ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ενώ συμπλήρωσε ότι είναι προστατευτικό τόσο για τους νέους όσο και για τα άτομα άνω των 55 και 65 ετών.



Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών ανάφερε ότι έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 18.500 άτομα ηλικίας από 55 έως 89 ετών, με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα όπως διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα κ.α. Στις πιο συχνές παρενέργειες καταγράφονται ο πόνος, η κόπωση, η κεφαλαλγία και σε μερικές καταστάσεις ο πυρετός.


Η κα Παπαευαγγέλου ζήτησε την προσοχή όλων για τις ημέρες των εορτών, λέγοντας ότι κάθε οικογένεια να καθορίσει το στενό κύκλο συγγενών και φίλων της με τους οποίους θα περάσει τις γιορτές.


Όπως είπε, ο συχγρωτισμός και συναθροίσεις σε σπίτια αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι σε ένα σπίτι 150 τ.μ. Που θα παραβρεθούν 20 άτομα χωρίς να φορούν μάσκες, αρκούν μόλις 8 λεπτά για να γίνει διασπορά. Γι’ αυτό όπως είπε είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα και οι αποστάσεις και να αερίζονται καλά οι χώροι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου