Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω
Τέμπη: Αφιέρωμα στο Καλλιμάρμαρο – To live streaming της εκδήλω

Δεκεμβρίου 23, 2020

Ο «φίλος» Μάας λέει όχι στο εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αδειάζει επίσημα την Ελλάδα

«Στρατηγικά δεν το βλέπω σωστό. Η Τουρκία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολο να γίνει»

Η Γερμανία αδειάζει με τον πιο επίσημο τρόπο το Ελληνικό αίτημα για εμπάργκο όπλων στη Τουρκία. Το Βερολίνο με κάθε τρόπο προσπαθεί να κρατήσει ''όρθια'' την Άγκυρα, εν μέσω προκλήσεων σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.




Αντίθετος στο εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σε συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο dpa που αναδημοσιεύει η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

«Στρατηγικά δεν το βλέπω σωστό. Η Τουρκία είναι εταίρος του ΝΑΤΟ δεν είναι εύκολο να γίνει» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση για εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία.

Μάλιστα ο κ. Μάας δικαιολογεί την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά μακρού βεληνεκούς S-400: «Επειδή η Τουρκία αν και εταίρος του ΝΑΤΟ δεν μπόρεσε να αγοράσει πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους βρήκε πολύ εύκολα από τη Ρωσία».

Ο Μάας παραδέχθηκε ότι οι διπλωματικές προσπάθειες δεν έχουν φέρει ακόμη την επιθυμητή πρόοδο που θα ήθελε η Γερμανία. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΕ αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες να επιβληθούν κυρώσεις σε ιδιώτες και σε τουρκικές εταιρείες που συμμετέχουν σε έρευνες στην Α. Μεσόγειο.»

«Φυσικά, υποστηρίζουμε την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και δεν πρέπει να αποκλείσουμε μόνιμα έναν εταίρο του ΝΑΤΟ από τη συνεργασία εξοπλισμού», δήλωσε.

Όπως αντιλαμβανόμαστε από όλα αυτά, η Τουρκία θα πάρει και τα υποβρύχια και τα εξαρτήματα που της λείπουν για τα τανκ ALTAY! Μην ξεχνάμε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι ηγέτες της ΕΕ που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στις κυρώσεις κατά της Άγκυρας!

Από Deutsche Welle - hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου