Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 30, 2021

Η Ρωσία προσφέρει 100 εκατ. εμβόλια Sputnik V στην ΕΕ - Καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση αν δεν δεχθεί!

Την ώρα που το «ποντάρισμα» της ελληνικής κυβέρνησης με την AstraZeneca και το χάρισμα 2

εκατομμύρια ετοιμοπαράδοτων δόσεων Moderna στην Γερμανία, τείνει να αποδειχθεί μοιραίο για την Ελλάδα, καθώς τα εμβόλια τελειώνουν και η βρετανική εταιρία ακόμα τσακώνεται με την ΕΕ, η Ρωσία «σώζει» την παρτίδα και προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V στην ΕΕ.

Η ποσότητα είναι αρκετή για να εμβολιασθούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι-- το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την προσφορά και να πιέσει και την Κομισιόν, καθώς τα εμβόλια στα οποία βασίζεται για τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού αυτά της AstraZeneca και της Johnshon & Johnshon αργούν πολύ. Αν η Κομισιόν δεν δεχθεί, τότε η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε διμερή συμφωνία με την Μόσχα. Άλλωστε και η Γερμανία διμερείς συμφωνίες έχει κλείσει.

 


Είναι χαρακτηριστικό πως της AstraZeneca δεν έχει πάρει καν άδεια από τον EMA, ενώ το εμβόλιο της Johnshon είναι ακόμα στις δοκιμές. 


Αν η Αθήνα δεν αποδεχθεί την προσφορά της Μόσχας, ακόμα και για διμερή αγορά δεν θα έχει πλέον καμία δικαιολογία και θα είναι υπεύθυνη για τους θανάτους που θα έρθουν (αν υποθέσουμε ότι τα εμβόλια κάνουν καλό όπως μας λένε).


Επιπλέον δεν θα μπορεί να τα «ρίχνει» ούτε στις «κακές εταιρίες» ούτε στους «κλέφτες εμβολίων» και θα σημαίνει πως τα lockdown που επιβάλει είναι επιλογή και όχι αναγκαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου