Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 27, 2021

Δείτε Την Ιερουσαλήμ Πώς Ήταν Το 1897 Επί Οθωμανικής Κατοχής: Φιλμ Εξαιρετικής Ποιότητας



Eνα καλής ποιότητας φιλμ από την Ιερουσαλήμ του 1897, την εποχή που η ιερή πόλη για τον Χριστιανισμό (αλλά και των Εβραίων και των μουσουλμάνων) ήταν στην κατοχή των Οθωμανών Τούρκων.




Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική, η ταινία έχει υποστεί επεξεργασία ώστε η κίνηση να έχει έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα και έχει προσπαθεί ήχος.


Η Ιερουσαλήμ καταλήφθηκε το 1517 από τους Οθωμανούς Τούρκους και έμεινε υπό την κατοχή τους 400 χρόνια.

Το 1917 την κατέλαβαν οι Βρετανοί, οι οποίοι αποχώρησαν από εκεί όταν άρχισε να γίνεται αντικείμενο σφοδρής διαμάχης μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων.


Τελικά, το 1947 ένα τμήμα της έγινε εβραϊκό μετά τον πρώτο αραβοϊσραηλινό πόλεμο και το άλλο αραβικό, ενώ από το 1967 καταλήφθηκε συνολικά από τους Ισραηλινούς οι οποίοι την μετέτρεψαν σε πρωτεύουσα του κράτου

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/JLzs2iJkGok" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου