Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Ιανουαρίου 07, 2021

Νόστιμα γιουβαρλάκια


 

Αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό μικρών και μεγάλων.
 Αρωματική και νόστιμη συνταγή!

Υλικά

1/2 κιλό ανάμικτο κιμά
3 κολοκύθια
7 καρότα
2 κρεμμύδια
δυόσμο ή μαϊντανό
λεμόνι
2 αυγά
2 κ. σ. ρύζι καρολίνα
βούτυρο 1 κουταλιά

Εκτέλεση
Βάζουμε 7 ποτήρια νερό να βράσουν με αλάτι και πιπεράκι, τα κολοκύθια, καρότα (ολόκληρα ή μεγάλα κομμάτια), 1 ολόκληρο κρεμμύδι και σέλινο αν θέλουμε για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια (μέσα στο χαρτί του χασάπη): κιμάς, 1 ασπράδι αυγού, κρεμμύδι κομματάκια, ρύζι, μαϊντανό ή δυόσμο ή και τα δύο, αλάτι, πιπέρι.
Στο μισάωρο βάζουμε το βούτυρο στο νερό και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια. Βράζουμε κατά βούληση 1/2 ή 3/4 της ώρας.
Αυγοκόβουμε φτιάχνοντας αυγολέμονο με το 1 1/2 αυγό και λεμόνι κατά βούληση όλα μαζί με ζωμό από το φαγητά χτυπημένα στο multi.

Σημ: Όποιος θέλει ρολάρει τα γιουβαρλάκια, πριν το βράσιμο, σε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου