Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό χοιρινή τηγανιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 πιπεριές πράσινες
1/2 κιλά φρέσκα μανιτάρια agaricus (στρογγυλά λευκά εμπορίου)
1 κιλό ρύζι μπασμάτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα καυτερή
1 λεμόνι στημένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Λευκό κρασί
Eκτέλεση:
Ξεπλένουμε το χοιρινό κρέας (τηγανιά) και το αλατοπιπερώνουμε
Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και το χοιρινό, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Σβήνουμε με λευκό κρασί.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας τη φλούδα και τα κόβουμε χοντρά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ένα ποτήρι νερό, ένα κουτάλι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και καρυκεύματα κατά το δοκούν και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον για 30', αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στην πορεία.
Στο τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιμένουμε 5' να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα σε μία κατσαρόλα με μία κουταλιά της σούπας αλάτι, βράζουμε το ρύζι μπασμάτι και το στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το χοιρινό.
Το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου