Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 26, 2021

ΤΙ ΕΙΣΑΙ;

 



Τι είσαι; Είσαι αυτό που εκδηλώνει την ζωή; ή αυτό που εκδηλώνεται από την ζωή;Τι είναι η ζωή;......................

Το πρώτο


Λάθος!



Είμαι αυτό που εκδηλώνομαι από την ζωή πιστεύω..

Σωστά.

Ζωή ίσως είναι η εκδήλωση της θεικής ενέργειας στο σύμπαν

..άρα δεν έχεις καμία σχέση με την ζωή; διότι αυτή την στιγμή αισθάνεσαι με το σώμα..ΔΕΝ ζεις.

Πως δεν έχω αφού αισθάνομαι ότι ζω.
Ίσως είμαστε εκφραστές αυτής της θεικής ενέργειας και μέρος της.

Αφού είσαι αυτό που εκδηλώνεται από την Ζωή, τότε πως είσαι η Ζωή αν δεν ξέρεις τι είναι η Ζωή; ..άρα δεν έχεις καμία σχέση με την ζωή; διότι αυτή την στιγμή αισθάνεσαι με το σώμα είπες, ότι είσαι μια εκδήλωση της ενέργειας του σύμπαντος, όχι της Δύναμης, δηλαδή της Ουσίας...άρα ΔΕΝ ζεις αφού η ενέργεια σε οδηγεί, δηλαδή το σώμα..

Ερμής Τρισμέγιστος: Γιατί η γέννηση δεν αποτελεί ζωή, αλλά είναι η αίσθηση. Ούτε ο θάνατος αποτελεί μεταβολή, αλλά η λήθη. (η λήθη αυτών των αισθήσεων αυτού του σώματος).

Δε συμφωνώ αποκλειστικά με ότι έχει πει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος.. H ζωή κι εγώ είμαι το ένα και το αυτό

Το θέμα δεν είναι αν συμφωνείς ή διαφωνείς, το θέμα είναι εσύ που συμφωνείς με κάτι, ότι θα πρέπει πρώτα να το διατυπώσεις με ορθά και λογικά επιχειρήματα ώστε να το αποδείξεις, ειδάλλως είναι άλλη μια παραίσθηση, διότι αυτό που δεν έχει Νόηση απλά βλέπει με τις παραισθήσεις αυτού του σώματος, ότι είναι ο θεός, ότι είναι η ζωή, διότι έτσι απλά το πιστεύει...τυφλή πίστη χωρίς Νόηση. (Νοητό Βάθος).


Ερμής Τρισμέγιστος
Οι οργανικές αισθήσεις, που κάποιο μέρος τους είναι
η πνευματική όραση, και το πνεύμα το ακουστικό, το οσφρητικό, το γνωστικό, και το απτικό. Αυτό το πνεύμα το αισθητικό, γενόμενο ανάλογο της διάνοιας κρίνει ή φαντάζεται μόνο. Διότι ανήκει στο σώμα και δέχεται τα πάντα.


.........
....................


Το δεύτερο κι η ζωή είναι θεϊκή Ενέργεια τά πάντα κινούνται με ενέργεια


Άρα αυτή την στιγμή ΔΕΝ ζεις αλλά μόνον αισθάνεσαι αυτό που αισθάνεται το σώμα; δηλαδή αυτό που εσύ ονομάζεις θεϊκή ενέργεια;


Nαι γιατί η αληθινή ζωή δεν είναι σέ αυτή την διάσταση


Μα εσύ δεν ονομάζεις ως Ζωή και Θεό την ενέργεια του σύμπαντος; Άρα ο Θεός για σένα είναι σώμα; Διότι το υλικό σύμπαν είναι σώμα. Άρα η ζωή θεωρείς ότι είναι σώμα;


O θεός δεν είναι σώμα είναι ενέργεια κι εμείς αποτελούμαστε από ενέργεια τά πάντα είναι ενέργεια απλά εμείς είμαστε στην πιο πυκνή ύλη, το οποίο το σώμα είναι άψυχο η ψυχή είναι ενέργεια πού μετά το θάνατο συνεχίζει να ζει


Δηλαδή ο αέρας δεν είναι σώμα; Δηλαδή η φωτιά δεν είναι σώμα; Δηλαδή η ενέργεια δεν είναι σώμα; Αφού όλα κινούνται μέσα στον ΧΏΡΟ και ο χώρος είναι ΣΩΜΑ.



....................

χαχχχχ εξετάσεις δίνω?

Aπεναντίας θα έλεγα ότι είσαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που δεν φοβούνται να εκφράσουν δημόσια την γνώμη τους, και μάλιστα είσαι από αυτούς που ΑΚΟΥΝ και θέλουν να μάθουν, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ για να μην τους κρίνουν οι αμαθείς.
Δείτε με την δική σας δυναμική τι όμορφο κείμενο έβγαλε ο Διά-Λόγος μας - Νους και Αδιαίρετος Λόγος..η Ζωή.


Aυτό που δεν ρώτησε κανείς, εκεί βρισκόταν και η Απάντηση:


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ;


Λες και το γνωρίζατε, και αυτό σας οδήγησε στις ψευδαισθήσεις του σώματος, στο πνεύμα το αισθητικό, το οποίο γενόμενο ανάλογο της διάνοιας κρίνει ή φαντάζεται μόνον.


..........

Xωρίς να συμμετέχεις στον Διάλογο δεν μπορείς να βιώσεις τα Νοητά. Ενώ συζήτηση κάνουν μόνον τα Ανόμοια αισθητά.


Στην συζήτηση συμμετέχει κάποιος για να διαφωνήσει και επικρατήσει χωρίς όμως να δώσει ορθά λογικά επιχειρήματα, χωρίς να ακούει αυτά που του λένε, διότι επικρατεί το εγώ..


Ενώ στον διάλογο επικρατεί το εμείς, διότι συνεργάζεται με τον συνομιλητή του, πάντα ακούει με καλή καρδιά αυτά που έχουν να του πουν και μετά απαντά σύμφωνα με κάποια λογική.

Και η μεν συζήτηση δεν σου προσφέρει απολύτως τίποτα παρά μόνον τις παραισθήσεις αφού τίποτα δεν έχει λογική, την διένεξη και την αντιπαλότητα, ο μεν διάλογος σου προσφέρει τα πάντα, διότι μαθαίνεις μέσα από αυτόν, και είσαι πάντα φίλος με τον συνομιλητή σου. Συνεργασία με το Νου και την καρδιά, με ορθή λογική και καλή καρδιά.

morfeas sky

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου