Μια συνταγή που θα λατρέψετε. Κορμός με μπισκότα και καρύδια, όνειρο! Ένα εύκολο γλυκό
που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!Υλικά συνταγής
250 γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
150 γρ. κονιάκ.
2 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
2 φλ.κ. καρύδια, χοντροκομμένα
1 φλ.τσ. αμύγδαλα (ψίχα), κοπανισμένα
Ζάχαρη άχνη, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα απ’ όλα, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τα βρέχουμε με το κονιάκ.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο και τη βανίλια.
Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Κατόπιν, ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
Τη βάζουμε στην κατάψυξη 5 με 6 ώρες και έπειτα (προτού σερβίρουμε), πασπαλίζουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.
Τέλος, σερβίρουμε τον κορμό κομμένο σε ροδέλες.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα της αρεσκείας μας (Πτι Μπερ, Μιράντα, κλπ.).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου