Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 12, 2021

Δωρεάν Wi-Fi από τον Δήμο Χαλανδρίου σε 18 σημεία της πόλης



Τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες του σε επιλεγμένα σημεία ο Δήμος Χαλανδρίου, με την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU. Συνολικά τοποθετήθηκαν εσωτερικά και εξωτερικά σημεία ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ σε 18 δημοτικά κτίρια, αθλητικά κέντρα και υπαίθριους χώρους συνάθροισης, που, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, υποστηρίζονται από συνδέσεις υψηλής ταχύτητας (από 50Mbps έως 200Mbps).

Συγκεκριμένα, δωρεάν Wi-Fi προσφέρεται σε:

-Κεντρικό Δημαρχείο
-Κτίριο Τεχνικών Υπηρεσιών
-Κτίριο Κοινωνικών Δομών
-Κεντρικό ΚΕΠ
-Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου
-Αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας» (σε όλους τους χώρους)
-Αθλητικό κέντρο «Μ. Παπαδάκης»
-Αθλητικό κέντρο «Π. Παπαγιαννόπουλος»
-Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
-Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
-Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης)
-Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Οδηγίες σύνδεσης

Με βάση ενημέρωση της διοίκησης του Δήμου, όταν ο χρήστης βρεθεί στην εμβέλεια κάπου σημείου ασύρματης πρόσβασης του προγράμματος, εμφανίζεται στη συσκευή του σχετική ειδοποίηση για σύνδεση στο σημείο με το όνομα «WiFi4EU». Δεν απαιτείται κωδικός σύνδεσης καθώς η πρόσβαση είναι ελεύθερη, ενώ για τη χρήση όμως της υπηρεσίας, ο χρήστης θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιο περιηγητή (browser) και να κάνει αποδοχή των όρων χρήσης.

Η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία WiFi4EU, όπως ανέφερε η δημοτική Αρχή, αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο όλων των χωρών της Ε.Ε., μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης που εγκαθίστανται στις τοπικές κοινότητες, ενώ στοχεύει στη βελτίωση της συνδεσιμότητας στην Ευρώπη για όλους τους πολίτες της Ε.Ε. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα WiFi4EU σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου