Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 15, 2021

Σαν σήμερα: Η Παναγία των Παρισίων καίγεται




Η Παναγία των Παρισίων είναι ένας παγκοσμίου φήμης καθεδρικός ναός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσω ενός παραμυθιού με πολύ μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο.




Όμως είναι και ένα μνημείο πολύ άξιο θαυμασμού τόσο γιατί έχει κατασκευαστεί με βάση τον γοτθικό και οξυκόρυφο ρυθμό , που δυστυχώς καταστράφηκε μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε και που αποδόθηκε σε εργασίες που πραγματοποιούσαν σε ένα μέρος της εκείνη την εποχή.

Η Παναγία των Παρισίων
Αυτός ο ναός, έγινε γνωστός μέσω ενός έργου του Βίκτωρ Ουγκό, την παναγία των παρισίων. Οι ήρωες του παραμυθιού έχουν συνδεθεί άρρηκτα με αυτή την μεγάλη εκκλησία.

Ξέσπασμα φωτιάς

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, διεξαγοταν λειτουργία. Η πυρκαγιά ήταν τόσο μεγάλη στο μέρος όπου ξέσπασε, που έδινε την εντύπωση ότι θα καεί ολάκερη η εκκλησία. Τελικά το βράδυ όταν καταφέραν να την περιορίσουν κατάλαβαν ότι κάηκε τμήμα αυτής.

Κατάσβεση πυρκαγιάς
Η φωτιά έκαιγε όλη νύχτα στις 15/04/19 κι κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να την αναχετήσουν και να την σβήσουν ολοκληρωτικά την επόμενη μέρα 16/04/19. Δυστυχώς το ότι έκαιγε όλη την νύχτα είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή ενός μεγάλου τμήματος της.



Εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου τμήματος
Δυστυχώς δεν προβλέπεται πριν το 2022, να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος που κάηκε από την φωτιά.

Σας θυμίζουμε ότι:
Το παραμύθι η Παναγία των Παρισίων διαδραματιζόταν επί εποχής Λουδουβίκου του Α’ και ότι κέντρο δράσης των ηρώων ήταν ο καθεδρικός ναός. Ο Γαλλικός τίτλος του παραμυθιού ήταν (Notre – Dame de Paris).
Είναι ένα από τα πιο θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι ένας πολύ επιβλητικός ναός.
Η πρώτη αποπεράτωση του ναού, έγινε τον 13ο αιώνα , ενω τις πρώτες ακρωτηριάσεις τις δέχτηκε το 1699 προκειμένου να γίνουν επιδιορθώσεις.
Στην θέση που είναι σήμερα η Παναγία των Παρισίων, πριν την εμφάνιση του χριστιανισμού ήταν χτισμένος ναός αφιερωμένος στον Δία.

Ακολουθεί βίντεο από την Παναγία των Παρισίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου