Υλικά
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ σόδα
1 αυγό για την ζύμη και ένα για το αλλειμα
2 βανίλιες
Μισό κιλό αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη για 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Τις βανίλιες και στο τέλος το αλεύρι μας που ξεκινάμε να δουλεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη σταματήσει να κολλάει στα χέρια είναι έτοιμη.
Δίνουμε το σχήμα βαρκούλας, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 20-25 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου