Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 11, 2021

Αρχαία Κόρινθος 1973 - Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο

Βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη σύγχρονη πόλη της Κορίνθου στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

 Η ταινία ανοίγει με μια φωτογραφία από ένα παραθαλάσσιο κατάστημα στην πόλη της Κορίνθου, όπου ένα μικρό ψαροκάικο, το οποίο είναι φορτωμένο με δίχτυα, περνά μπροστά από την κάμερα.

 Στη συνέχεια μεταφέρουμε στην Αρχαία Κόρινθο και βλέπουμε φωτογραφίες από το Ιερό του Απόλλωνα, έναν ναό Δωρικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. 

Πίσω από αυτό βλέπουμε την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, την κύρια εκκλησία του χωριού. Στη συνέχεια, βλέπουμε τον Ναό της Οκταβίας, ένα ρωμαϊκό λατρευτικό κτίριο του 1ου αιώνα μ.Χ. που, σύμφωνα με τον Παυσανία, ήταν ένας τόπος λατρείας της Οκταβίας, της αδελφής του Οκταβιανού Αυγούστου. Ακολουθούν φωτογραφίες από την περιοχή γύρω από το Ναό του Απόλλωνα και στη συνέχεια, η κάμερα μας δείχνει τον Ακροκόρινθο, ένα βράχο ύψους περίπου 600 μέτρων που στεγάζει ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια της Πελοποννήσου. Η κάμερα εστιάζει στον μαρμάρινο Ναό της Οκταβίας, όπου παρατηρούμε τη χαρακτηριστική σκαλιστή διακόσμηση των κορινθιακών πρωτευουσών και στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης και η εταιρεία του επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο. 

Η ταινία κλείνει με μια φωτογραφία από το ρωμαϊκό μωσαϊκό του 2ου αιώνα μ.Χ., που αντιπροσωπεύει τον αρχηγό του θεού Διόνυσου και ανήκει στα εκθέματα του μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου