Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 26, 2021

ΙΚΕΑ: Καταγγελίες για τακτική… «ξεμοναχιάσματος»


 «Καλούμε όλους τους συνάδελφους στα ΙΚΕΑ να ορθώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης γύρω από αυτούς που αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόλυση και επαναπρόσληψή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.


Σύμφωνα με το Σωματείο, μετά τις «εθελούσιες εξόδους» για 45 εργαζόμενους που είχαν προηγηθεί, τώρα η εταιρεία τμηματικά και κατά μόνας (8 εργαζόμενοι αρχικά) απολύει και στη συνέχεια επαναπροσλαμβάνει εργαζόμενους με άλλες συμβάσεις και ειδικότητες, γεγονός που σημαίνει μείωση μισθών και δικαιωμάτων!

Οι συνάδελφοι αυτοί, τονίζει το Σωματείο, «που πήγαν κόντρα στους εκβιασμούς και τις πιέσεις του ομίλου, έστειλαν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και οι ζωές τους δεν είναι μπαλάκια να τα στέλνουν από εδώ και από εκεί. Δεν είναι ομιλούντα εργαλεία ή αλλιώς «jumper», παντός χρήσεως δηλαδή, όπως τους θέλει η εταιρεία!».

Οι συνάδελφοι αυτοί, καταλήγει, «έδειξαν και στην πράξη πως μπορεί να πάει στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση κατά παραγγελία της εργοδοσίας!»

Έχουμε επιλογή!Να μην δεχτεί κανείς οποιαδήποτε ατομική διαπραγμάτευση με τηνεταιρεία! Μας θέλουν ξεμοναχιασμένους και έναν-έναν, ώστε να υπάρχει «σιγήνεκροταφείου» καθώς θα ισοπεδώνουν τις ζωές μας! Ξέρουν ότι όταν οι εργαζόμενοι είναιενωμένοι, δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Όταν οι εργαζόμενοι λειτουργούνσυλλογικά η δύναμή τους πολλαπλασιάζεται. Όταν λέμε συλλογικά εννοούμε και τους4ωρους, και τους 8ωρους και αυτούς που υπογράψανε και αυτούς που δεν υπογράψανεαλλαγή σύμβασης.Οι δύο επιτυχημένες απεργίες, το τελευταίο διάστημα μας γεμίζουν αισιοδοξία!. Νέοισυνάδελφοι γράφτηκαν στο σωματείο. Πολλοί έκαναν το βήμα και απήργησαν για πρώτηφορά! Για μας είναι νίκη όλο και περισσότεροι να «σπάμε» το φόβο. Να δυναμώνει ηοργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με νέες Σωματειακές Επιτροπές, όπως σε ΤΕΡΝΑ καιΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ για να μην μένει κανείς μόνος του! Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε«φρένο» στα σχέδια τους και να έχουμε κατακτήσεις.Καλούμε όλους τους συνάδελφους στα ΙΚΕΑ να ορθώσουμε τείχος προστασίας καιαλληλεγγύης γύρω από αυτούς που αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόλυση καιεπαναπρόσληψή τους. Οι συνάδελφοι αυτοί, που πήγαν κόντρα στους εκβιασμούς και τιςπιέσεις του ομίλου, έστειλαν το μήνυμα, ότι οι εργαζόμενοι και οι ζωές τους δεν είναιμπαλάκια να τα στέλνουν από εδώ και από εκεί. Δεν είναι ομιλούντα εργαλεία ή αλλιώς«jumper», παντός χρήσεως δηλ., όπως τους θέλει η εταιρεία!Οι συνάδελφοι αυτοί, έδειξαν και στην πράξη, πως μπορεί να πάει στα σκουπίδια τοαντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση κατά παραγγελία της εργοδοσίας! «ΦΟΡΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΠΟΥΣΙΑ»(Μεγαλοστέλεχος ΙΚΕΑ προς εργαζόμενους)Δεν «Είμαστε όλοι μαζί», όπως ακούγεται κάθε τρείς και λίγο από τα ηχεία του καταστήματος.Οι εργαζόμενοι και η εργοδοσία δεν «φοράνε τα ίδια παπούτσια». Τα παπούτσια τωνεργαζομένων είναι τόσο στενά που δεν χρειάζονται καν κορδόνια... Άλλωστε για τουςεργαζόμενους με τους μισθούς πείνας, ακόμα και τα κορδόνια είναι είδος πολυτελείας...ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου