Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Το FBI ανέπτυξε μια ψεύτικη κρυπτογραφημένη εφαρμογή «AN0M» τη διένειμε με ειδικούς πληροφοριοδότες, σε εγκληματικά συνδικάτα και εν αγνοία τους παρακολουθούσε όλα τα μυστικά τους μηνύματα

 

Η αστυνομία της Αυστραλίας και το FBI ανέπτυξαν πλαστή κρυπτογραφημένη εφαρμογή και την

εισήγαγαν στον εγκληματικό υπόκοσμο πριν από 18 μήνες.Η εφαρμογή που ονομάζεται «AN0M» εξαπλώθηκε σε 12.000 τηλέφωνα, σε 300 συμμορίες εγκλημάτων σε περισσότερες από 100 χώρες

4.000 Αυστραλοί αστυνομικοί σε εκτεταμένη επιδρομή κατάσχεσαν τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, όπλα, τόνους ναρκωτικών, ρολόγια Lamborghini, Harley-Davidson και Rolex

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AN0M (που έχει επίσης αναπτυχθεί από την αστυνομία στις ΗΠΑ και τη Βρετανία) οδήγησε σε 800 συλλήψεις σε ολόκληρο τον κόσμο και δήμευση 100 εκατομμυρίων £ (141,5 εκατομμύρια δολάρια),σε μετρητά, 6 τόνους κοκαΐνης, 4 τόνους κάνναβης, 2 τόνους meth, πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και συλλογές από ρολόγια...
Η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε από τους διεθνείς "drugs kingpins" οι οποίοι εν αγνοία τους ενήργησαν ως 'influencers' δίνοντάς της νομιμότητα

Αλλά αντί να διατηρεί τα μηνύματά τους μυστικά, "re-routed" όλα τα μηνύματά τους στο FBI και στις δυνάμεις του

Διασημότητες από την αυστραλιανή reality TV παγιδεύτηκαν μαζί με διαβόητους biker gangsters και τον πιο καταζητούμενο εγκληματία της χώρας, που ήταν το κόσμημα στο FBI's crown, "boosting the app" στον παγκόσμιο υπόκοσμο

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει «πολλαπλές επιχειρήσεις» ως αποτέλεσμα της sting, με την κωδική ονομασία "Operation Trojan Shield". Ένας εκπρόσωπος της NCA είπε ότι είχαν στοχεύσει συμμορίες «διακίνησης ναρκωτικών και ξεπλύματος χρημάτων», χωρίς να αποκαλύψουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας AN0M από τη Βρετανία.

Το FBI δημιούργησε την τεχνολογία ANoM (πλήρωσε £ 70.000 σε έναν super grass phone whizz και του πρόσφερε μειωμένη ποινή φυλάκισης για να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν την τεχνολογία)

Ο άνδρας, που ονομάστηκε μόνο ως 'confidential human source,' σε μια ένορκη δήλωση , δημιούργησε ένα "hardened encrypted phone with a bespoke app", που ονομάστηκε AN0M.

Το FBI αποφάσισε ότι θα μπορούσε να εγκαταστήσει το Trojan master key του στα devices, επιτρέποντάς τους να αποκρυπτογραφήσουν και να αποθηκεύσουν όλα τα δεδομένα που περνούσαν.

ο "developer-turned-informant" με ένα website (which pretended AN0M was based in Switzerland), πούλησε την τεχνολογία AN0M, με χρέωση συνδρομής στους υπερπόντιους εγκληματίες, που θεώρησαν ότι θα ήταν ασφαλείς από το νόμο.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή της τεχνολογίας

AN0M, διανεμήθηκε στο δίκτυο των εγκληματιών. Δόθηκαν 12.000 συσκευές, οι οποίες είχαν ενσωματωμένη την εφαρμογή ANoM.

Οι εγκληματίες εν αγνοία τους έπεσαν στην παγίδα του FBI, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Οι συσκευές του FBI χρησιμοποιήθηκαν από 300 συμμορίες σε περισσότερες από 100 χώρες.

Αλλά ήταν στην πραγματικότητα ένας Δούρειος ΄Ιππος (Trojan Horse) που έκανε "re-routing" όλα τα μυστικά μηνύματα των εγκληματιών, στους ειδικούς πράκτορες του FBI και την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP)

Η εφαρμογή "was seeded" στον υπόκοσμο από πληροφοριοδότες της αστυνομίας, προτού παραληφθεί από "drug kingpins" που ενήργησαν ακούσια σαν 'influencers' - το "jewel in the crown" ήταν ο πιο καταζητούμενος άντρας της Αυστραλίας, ο Hakan Ayik, ο οποίος έγινε ο 'principal distributor, δίνοντας το "app legitimacy" σε παγκόσμια συνδικάτα εγκλήματος.

Παραβιάστηκαν περισσότερα από 12.000 τηλέφωνα AN0M, που χρησιμοποιήθηκαν από περισσότερες από 300 συμμορίες εγκλημάτων σε περισσότερες από 100 χώρες, που blind copied - or 'BCCed'- την αστυνομία σε περίπου 27 εκατομμύρια μυστικά μηνύματα.

Η εφαρμογή διείσδυσε στη μαφία, στα ασιατικά συνδικάτα (Asian triad syndicates) και σε "biker gangs" που εμπιστεύτηκαν την τεχνολογία τόσο πολύ που δεν χρησιμοποιούσαν καν κωδικές λέξεις και έστειλαν φωτογραφίες τεράστιων αποστολών ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης μιας που έδειξε μια γαλλική "diplomatic pouch" που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κοκαΐνης από την Κολομβία. Υπήρχαν επίσης στοιχεία για διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους και αστυνομία.

Ο επικεφαλής του FBI Calvin Shivers χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της παγκόσμιας συνεργασίας «συγκλονιστικά».

«Τους τελευταίους 18 μήνες, το FBI παρείχε σε περισσότερες από 300 εγκληματικές οργανώσεις, σε περισσότερες από 100 χώρες, "encrypted devices" που μας επέτρεπαν να παρακολουθούμε τις επικοινωνίες τους», δήλωσε ο Shivers σε δημοσιογράφους στο κεντρικό γραφείο της Ευρωπόλ στη Χάγη.

"όχι μόνο έγινε μεγάλος αριθμός συλλήψεων και κατασχέσεων, αλλά μετριάστηκαν πάνω από 100 απειλές κατά ζωής" πρόσθεσε ο Shivers.

Το FBI και οι αρχές επιβολής του νόμου άλλων χωρών ανακάλυψαν ότι το ιταλικό οργανωμένο έγκλημα, Asian triads, biker gangs και διακρατικά συνδικάτα ναρκωτικών ήταν όλοι χρήστες.

Μόνο στην Αυστραλία, ως μέρος αυτής της επιχείρησης, περισσότερα από 200 άτομα έχουν κατηγορηθεί. Ο Πρωθυπουργός Scott Morrison είπε ότι «χτυπήθηκε έντονα το οργανωμένο έγκλημα - όχι μόνο σε αυτήν τη χώρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο"

Αυστραλοί αξιωματικοί κατάσχεσαν σπορ αυτοκίνητα McLaren και Lamborghini, μοτοσικλέτες Ducati και Harley-Davidson, ρολόγια Rolex, τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, γιλέκα αλεξίσφαιρα, πυρομαχικά, wads of cash και σακούλες γεμάτες ναρκωτικά, όλα από πληροφορίες που προέρχονταν από την εφαρμογή AN0M.

Ωστόσο ...οι εγκληματικές ομάδες «ειδοποιήθηκαν για αναμενόμενες ενέργειες επιβολής»

Τον Μάρτιο, ένας tech geek που ονομάστηκε «canyouguess67» δημοσίευσε στο blog ότι το AN0M ήταν «απάτη» και ότι μια συσκευή που είχε δοκιμάσει ήταν "in constant contact with' τους διακομιστές της Google και μετέφερε δεδομένα σε μη ασφαλείς διακομιστές στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μείνετε μακριά από κάποιον εάν εκτιμάτε την ιδιωτική ζωή και την ασφάλειά σας», έγραψε ο blogger σε ένα άρθρο, το οποίο έκτοτε αφαιρέθηκε.

'THEY ARE COMPROMISED, LIARS AND YOUR DATA IS RUNNING VIA USA'.

Ο χάκερ πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου είχαν ενημερωθεί.

«Ανησυχούσα πολύ να δω τον αριθμό των διευθύνσεων IP που σχετίζονται με πολλές corporations εντός των "the 5 eyes Governments" ( (Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία που μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους)», ανέφερε η δημοσίευση.

Πώς το FBI ανέπτυξε μια ψεύτικη κρυπτογραφημένη εφαρμογή και χρέωσε τους εγκληματίες με μια συνδρομή ενώ παρακολουθούσε όλα τα μυστικά τους μηνύματα: Το AN0M εξαπλώθηκε σε 12.000 τηλέφωνα, σε περισσότερες από 300 εγκληματικά συνδικάτα σε περισσότερες από 100 χώρες

Το FBI είχε το προβάδισμα σε αυτό. Παρείχε την τεχνική ικανότητα αποκρυπτογράφησης των μηνυμάτων.

Η εφαρμογή AN0M αναπτύχθηκε από το FBI το 2018 και εισήχθη στον εγκληματικό υπόκοσμο από πληροφοριοδότες της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχολιο σας θα δημοσιευθεί συντομα
Ευχαριστούμε