Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 23, 2021

O πόλεμος της πληροφορίας

 
Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Ο άνθρωπος στη σημερινή εποχή έχει

να αντιμετωπίσει πολλαπλές δυσκολίες στη καθημερινότητα του, παρά το γεγονός ότι οι κίνδυνοι των παλαιότερων εποχών έχουν εκλείψει.

Δυσκολίες που στοχεύουν μ΄ένα μοναδικό, σχεδόν χειρουργικό, τρόπο στο μυαλό και τη προσωπικότητα του. Διότι ο παγκόσμιος πόλεμος της εποχής μας είναι ο πόλεμος της πληροφορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ροή και την αυθεντικότητα της.

Σε μια εποχή υπερπληροφόρησης (και ενίοτε παραπληροφόρησης) οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως μάζες και όπως οι μάζες τροφοδοτούνται αναλόγως. Ομως το πιο επικίνδυνο σημείο του σύγχρονου πολέμου είναι η καλλιέργεια ενοχικών συνδρόμων που έχουν ως σκοπό να ακρωτηριάσουν την προσωπικότητα και να ευνουχίσουν τον άνθρωπο.

Τα ενοχικά σύνδρομα παρουσιάζονται ως η επιτομή της αλλαγής, ενίοτε και της επανάστασης, και τοποθετούνται στις ανθρώπινες συνειδήσεις προκειμένου να καλλιέργήσουν συγκεκριμένες απόψεις.

Την ίδια ώρα, η προσπάθεια να εξομοιωθούν οι όποιες ιδιαιτερότητες και διακρίσεις, ουσιαστικά οδηγεί στη μαζοποιήση των ανθρώπων και στη οχλοποίηση τους καθώς καλλιεργεί την ισότητα ως πανάκεια αλλά λησμονεί την αξιοκρατία και τη σημασία της ιδιαιτερότητας, της φυλής και της κουλτούρας. Μια τεράστια μηχανή του κιμά με μόνο στόχο μια απέραντη ομοιομορφία. Ένας πλήθος που τελικά θα μοιάζει με ζόμπι. Σε μια κοινωνία χωρίς έθνη και φυλές, χωρίς τάξεις και διακρίσεις και, εντέλει, χωρίς κουλτούρα.




(Απόσπασμα από μεγαλύτερο κείμενο μου για τον "Πόλεμο της Πληροφορίας").

Πηγή: Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου