Νέα δεδομένα και πολλές συζητήσεις έφερε η ανακοίνωση, μέσα στην εβδομάδα, των εταιρειών Pfizer/BioNTech ότι σχεδιάζει να ζητήσει την
έγκριση ενισχυτικής δόσης, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τη μετάλλαξη Δέλτα.Μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer ότι ίσως είναι ώρα να σκεφτούμε τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης εμβολίου, πολλοί γιατροί και υγειονομικοί αντέκρουσαν ότι είναι πιο ωφέλιμο να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να σηκώσουν τα μανίκια παρά να ενισχύσουμε την ανοσία όσων ήδη είναι εμβολιασμένοι.
«Είναι υπέροχο να έχουμε μία ενισχυτική δόση, εγκεκριμένη για έκτακτη χρήση στο συρτάρι, έτοιμη για όποια στιγμή χρειαστεί. Αλλά δεν νομίζω ότι τη χρειαζόμαστε τώρα», δήλωσε στο CNNi ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βάντερμπιλντ Γουίλιαμ Σάφνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου