Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 15, 2021

Πατσάς αρνίσιος

Ο πατσάς είναι γνωστός ως «φαγητό του ξενύχτη» και πράγματι μετά από ένα κοπιαστικό ξενύχτι,

ο πατσάς είναι ένα πολύ τονωτικό φαγητό.

 Είναι σούπα και η καταγωγή της, προφανώς Αρμένικη από τους πρόσφυγες της Αρμενίας. 

Γίνεται από κοιλιά ή ποδαράκια αρνιού ή μοσχαριού ή μοσχαροκεφαλή. 

Τρώγεται ψιλοκομμένος (ψιλός) ή χοντροκομμένος (χοντρός). 

Ο χοντροκομμένος έχει την ονομασία «Ντουσλεμές». 

Σερβίρεται με λαδάκι, σκορδοστούπι, ξύδι και μπούκοβο και με σάλτσα. 

Υλικά

1 κιλό κοιλιά ή ποδαράκια αρνιού

2 λίτρα νερό

3 κ.σ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

λάδι, ξύδι

σκόρδο, μπούκοβο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα κρέατα. Ειδικά το στομάχι θέλει πάρα πολύ καλό πλύσιμο και με ξύδι μέχρι να ασπρίσει. Τα βάζουμε στο νερό να βράσουν καλά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να σκορπίσει το λίπος τους στο νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι

Βγάζουμε τα κρέατα και τα ψιλοκόβουμε ή τα χοντροκόβουμε. Τα προσθέτουμε πάλι στην κατσαρόλα και γεμίζουμε πιάτα της σούπας. 

Στουμπίζουμε μπόλικο σκόρδο και βάζουμε σε κάθε μερίδα. Ρίχνουμε όσο λάδι και ξύδι θέλουμε και φυσικά μπούκοβο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου