Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 05, 2021

Έφυγε για να βρει κάποιο άλλο πιο απόμερο παγκάκι...

 


Xristof Triantopoulos
Η παρακάτω φωτογραφία είναι τραβηγμένη από μένα σήμερα το ξημέρωμα στο Αιγάλεω και την τράβηξα την ώρα που περιπλανιόμουν στην πόλη για να βρω λίγο καθαρό αέρα, γιατί στο Ίλιον είχαμε πνιγεί.
Την θεωρώ μία από τις πιο σοκαριστικές εικόνες που έχω δει ποτέ μου, αφού αυτή η άστεγη γυναίκα κοιμάται σε... ένα παγκάκι, την στιγμή που (και) στο Αιγάλεω η κατάσταση έχει γίνει αποπνικτική από το σύννεφο φωτιάς που έχει κάτσει πάνω από την πόλη.
Αυτή την εικόνα την θεωρώ ντοκουμέντο γιατί συσσωρεύει πάνω της όλη την καταστροφή που ζούμε ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια στην χώρα μας. Από την οικονομική καταστροφή μέχρι την περιβαλλοντολογική καταστροφή για την εξυπηρέτηση των νέων επενδύσεων που πνίγει την πόλη με τον έντονο καπνό της φωτιάς.
υ.γ. εννοείται πως της είπα αν θέλει κάποια βοήθεια, νερό ή κάτι άλλο, αλλά αρνήθηκε και μετά έφυγε για να βρει κάποιο άλλο πιο απόμερο παγκάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου