Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 16, 2021

Κύματα καύσωνα στη Μεσόγειο

 
Τα κύματα καύσωνα συνεχίζουν να επηρεάζουν τη Μεσόγειο όπως

φαίνεται από το Copernicus Sentinel3. Στην εικόνα της 14ης Αυγούστου, μπορεί να εντοπιστούν τιμές θερμοκρασίας επιφάνειας εδάφους (όχι αέρα) άνω των 55°C στην Ιταλία, β.Αφρική,Ισπανία και Πορτογαλία. Οι γκρίζες περιοχές στην ιβηρική χερσόνησο είναι σύννεφα. Από την πλατφορμα ADAMS.

Ένα κύμα καύσωνα είναι μια περίοδος υπερβολικά ζεστού καιρού, που μπορεί να συνοδεύεται από υψηλή υγρασία, ειδικά σε χώρες με ωκεάνιο κλίμα.Τα κύματα θερμότητας σχηματίζονται όταν η υψηλή πίεση,από 3.000-7.600 μέτρα ενισχύεται και παραμένει σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες έως αρκετές εβδομάδες.Αυτό είναι σύνηθες το καλοκαίρι.Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει την πιθανότητα ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως τα κύματα καύσωνα, πολύ περισσότερο από ό, τι αυξάνει τα πιο μέτρια γεγονότα.Η πίεση στα οικοσυστήματα λόγω μελλοντικών εντεινόμενων κυμάτων καύσωνα θα μειώσει τη βιολογική παραγωγικότητα.

Γεωδίφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου