Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 15, 2021

Φιλικές συναντήσεις διασήμων Ελλήνων

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Κροίσος του 20ού αιώνα, το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο του πλούτου σε ολόκληρο τον πλανήτη, συνομιλεί εγκάρδια έξω από τη Βουλή, στις 8 Μαρτίου, με έναν άλλον Έλληνα του οποίου το όνομα έχει μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου: τον βουλευτή της ΕΡΕ Κωνσταντίνο Μανιαδάκη, διαβόητο υπουργό Ασφαλείας του δικτατορικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου 1936 του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος διακρίθηκε στον τομέα δίωξης του κομμουνισμού.

Κοινό τους σημείο ότι και οι δύο εκπροσώπησαν διπλωματικά την Ελλάδα στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής, ο μεν Ωνάσης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο δε Μανιαδάκης κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. Δύο Έλληνες που διακρίθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν σε φιλικό γεύμα σε αθηναϊκή ταβέρνα, στις 25 Μαΐου.

Ο Τομ Πάπας, με φιλόδοξες επενδύσεις στον τομέα των πετρελαιοειδών, είναι φυσικά ο ισχυρότερος, αλλά ο θρυλικός παλαιστής Τζιμ Λόντος, τον οποίο όλα τα παιδιά της μεταπολεμικής εποχής θαύμαζαν, είναι ο δημοφιλέστερος.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ 1966
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΑΘΗΝΑ
1998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου