Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 26, 2021

Τουρκία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για την κατάρρευση της οικονομίας -Στο στόχαστρο η Ελλάδα

Η κατάρρευση της οικονομίας στην Τουρκία απασχόλησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας το οποίο μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση για πρώτη φορά στην ιστορία του, στην οποία υπάρχει αναφορά και στην οικονομία. Στη συνεδρίαση, που διήρκεσε τρεις ώρες και στην οποία προήδρευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αξιολογήθηκαν “οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία” αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σύσκεψη.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αναφέρεται: “Το ΔΣ ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα στη χώρα και στο εξωτερικό ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYD/YPG, FETO και DEASH, και συζητήθηκαν πρόσθετα μέτρα.



Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκαν ότι οι πάσης φύσεως αναγκαίοι αγώνες, ιδιαίτερα στα σύνορά μας, θα συνεχιστούν χωρίς συμβιβασμούς κατά της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία κατά τη διαδικασία εφαρμογής των οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους της και τη στέρεα υποδομή που έχει κατασκευάσει, έχουν αξιολογηθεί και επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητά μας ναφθάσουμε στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ισχυρή οικονομία, όπως και σε κάθε πεδίο” αναφέρεται μεταξύ άλλων ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται:

“Η ισχυρή υποστήριξή μας στον αγώνα του Ιράκ να εκκαθαρίσει τα εδάφη του από τρομοκρατικές οργανώσεις έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο, τονίστηκε έντονα ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για λόγους καταπολέμησης της τρομοκρατίας δεν πρέπει να οδηγήσουν σε συνέπειες που θα διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη, ειδικά σε περιοχές που ευαίσθητες όσον αφορά τις εθνοτικές και θρησκευτικές ισορροπίες”.


“Πυρά” κατά της Ελλάδας

Σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα εξαπολύει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με την ανακοίνωσή του, όπου κατηγορείται η χώρα μας για “επιθετικές ενέργειες κι επιθετική ρητορική” με τις οποίες “επιμένει να μην εφαρμόζει τους όρους καλής γειτονίας”.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: “Αξιολογήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και τονίστηκε η σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της ηρεμίας που επικρατεί με μεγάλες θυσίες σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή, η οποία έχει ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τη χώρα μας. Επισημάνθηκε η προσοχή στην αναγκαιότητα όλων των παραγόντων να ενεργήσουν υπεύθυνα για τον σκοπό αυτό και να απέχουν από προσπάθειες αποσταθεροποίησης.



Τονίστηκε ότι η επιμονή της Ελλάδας να μην εκπληρώνει τις απαιτήσεις των σχέσεων καλής γειτονίας με επιθετικούς λόγους και ενέργειες και η στάση της που παραβιάζει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας. Οι δυνάμεις που ενθάρρυναν την Ελλάδα να κάνει περαιτέρω βήματα υποστηρίζοντας τη στάση της ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την προσέγγισή τους που θα διαταράξει την ειρήνη της περιοχής και να πάρουν θέση προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της ειρήνης”.

Πηγή: Haberturk

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου