Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 22, 2021

Οι αρχαίοι Έλληνες παρατήρησαν ότι τα καρύδια φαίνονται ακριβώς όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.. Όλα γύρω μας είναι φτιαγμένα με σοφία και σύνδεση.

Περίπου 2800 χρόνια πριν, οι αρχαίοι Έλληνες παρατήρησαν ότι τα καρύδια φαίνονται ακριβώς όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μέσα από την αρχαία επιστήμη είδαν ότι τα καρύδια είχαν ξεχωριστά αριστερά και δεξιά ημισφαίρια, ακριβώς όπως ο εγκεφαλικός φλοιός του εγκεφάλου μας, και έχουν ένα σκληρό κέλυφος ακριβώς όπως το κρανίο μας.

Τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτοί οι τύποι λιπών είναι απαραίτητοι για πολλές λειτουργίες στο σώμα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τη σωστή απόδοση του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μεμβράνες όλων των κυττάρων μας, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, αποτελούνται κυρίως από λίπη – ωμέγα-3, ωμέγα-6 και άλλα.

Τα λιπαρά ωμέγα-3 βελτιστοποιούν τη λειτουργία του εγκεφάλου σε κυτταρικό επίπεδο επειδή δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που κάνει τους νευρώνες και άλλα κύτταρα του νευρικού συστήματος να αντιδρούν πιο αποτελεσματικά λόγω των ελαστικών μεμβρανών που επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά να εισέρχονται και τα απόβλητα να εξαλείφονται πιο αποτελεσματικά.

Τα κύτταρα του εγκεφάλου που εκτίθενται σε επαρκείς ποσότητες ωμέγα-3 είναι επίσης σε θέση να λαμβάνουν και να μεταδίδουν ηλεκτρικά σήματα προς και από το νευρικό σύστημα καλύτερα, με αποτέλεσμα την αύξηση της λειτουργίας του εγκεφάλου και βελτίωση των πνευματικών λειτουργιών του όπως μνήμη-συγκέντρωση-ικανότητα μάθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου