Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 12, 2022

Αιχμές της Ομάδας Πολιτών 74+ κατά του δημάρχου Χαλανδρίου για τη μη συζήτηση στο Δ.Σ. του απολογισμού για την κακοκαιρία



Η Ομάδα Πολιτών Χαλάνδρι 74+ αναφέρεται στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, κατηγορώντας τη διοίκηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που της είχε θέσει σχετικώς με τους χειρισμούς που έγιναν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Στην ανακοίνωσή της η Ομάδα αναφέρει:

«Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμέναμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Φεβρουαρίου 2022, όπου είχε εγγραφεί θέμα σχετικά με την ενημέρωση του Σώματος για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας, τις διαπιστώσεις για λάθη, παραλείψεις και δυσλειτουργίες και τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται ώστε να μη γίνουμε ξανά μάρτυρες παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Δυστυχώς, μείναμε με το ενδιαφέρον. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου τοποθέτησε το θέμα τελευταίο, η συζήτηση των οκτώ(!!!) προηγούμενων θεμάτων διήρκεσε πέραν του πενταώρου(!!!) και κατά τις 11 το βράδυ, ένας προς ένας, οι δημοτικοί συνδυασμοί αποχώρησαν πριν τη λήξη της συνεδρίασης (!!!). Φαίνεται ότι η συζήτηση παρετάθη προκειμένου να εκδοθεί το ομόφωνο ψήφισμα για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Για ένα θέμα δηλαδή, που έχει εδώ και μέρες λήξει, με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι εντάσσεται και πάλι σε πλήρη λειτουργία στις 25.02.2022.

Προφανώς, λοιπόν, ο κ. δήμαρχος δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί η συζήτηση και ακόμη περισσότερο δεν ήθελε να υπάρξει ενημέρωση για τις αστοχίες και τα προβλήματα που προέκυψαν, αν έχουν αποφασιστεί μέτρα θεραπείας και αν πρόκειται να καταλογιστούν ευθύνες.

Με την ανοιχτή επιστολή μας στις 27/1/2022 ζητούσαμε να πληροφορήσει ο κύριος δήμαρχος τους πολίτες εάν:
  • Έγινε η απαραίτητη προετοιμασία.
  • Καταγράφηκαν από πριν πιθανά επικίνδυνα σημεία (ακλάδευτα δέντρα, καλώδια ηλεκτροδότησης κοντά σε δέντρα κ.λπ.).
  • Έγιναν οι απαιτούμενες προμήθειες υλικών και εξοπλισμού.
  • Υπήρξε σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
  • Το σχέδιο ενεργοποιήθηκε έγκαιρα.
  • Ανταποκρίθηκαν επαρκώς όλοι οι εμπλεκόμενοι.
  • Υπήρξαν αστοχίες.
  • Τέθηκαν σε λειτουργία εναλλακτικά σχέδια δράσης.

Η παντελής απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στα παραπάνω ερωτήματα, τόσο στη μακροσκελή ανακοίνωση του κ. δημάρχου πριν λίγες ημέρες, όσο και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι οι Χαλανδραίοι είχαν αντιληφθεί: δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, κανένα σχέδιο, κανένας συντονισμός. Οι πολίτες αφέθηκαν στην τύχη τους επί έξι ημέρες και οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζόμενων του Δήμου να ανταποκριθούν σκόνταψαν στην έλλειψη προνοητικότητας, οργάνωσης και συντονισμού.

Στην επιστολή μας ζητήσαμε από τον κύριο δήμαρχο να έχει το θάρρος να αποδείξει έμπρακτα ότι έμαθε από τα λάθη του. Δεν το έπραξε.

Όταν οι πολιτικοί αρνούνται να αναλάβουν με ειλικρίνεια την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις, τις παραλήψεις και τις αστοχίες τους, αναλαμβάνουν οι πολίτες να την καταλογίσουν. Και σε 18 μήνες θα το πράξουν».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου