Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.


Μαΐου 26, 2022

Η Βιομηχανία των Influencers





Το VICE ερευνά το φαινόμενο των influencers και της βιομηχανίας που βρίσκεται πίσω από αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν να διαφημίσουν τα πάντα και μάλιστα, πολύ πιο άμεσα και αποδοτικά από τους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης.

 Η Ελίζα Μπενβενίστε περνάει από μία ημέρα με δύο influencers που δεν έγιναν γνωστοί μέσω της τηλεόρασης, αλλά αποκλειστικά από το Instagram και το YouTube, τη @giogiota (Γιώτα Δρέβελη) από τον χώρο της ομορφιάς και της μόδας και τον @chriskogias (Χρήστος Κόγιας) από τον χώρο του fitness, που έχουν καταφέρει να έχουν πολύ μεγάλο βαθμό επιδραστικότητας στους εκατοντάδες χιλιάδες followers τους. Συναντά τον πρώτο influencer στην Ελλάδα, τον Κώστα Βογιατζή, διεθνώς γνωστό ως Yatzer, ο οποίος το 2011 μπήκε στη λίστα των Financial Times με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο στον χώρο του design.

Μιλάει με τον φωτογράφο Μιχάλη Τσίτα για το πώς το φαινόμενο της διαφήμισης μέσω των influencers έδωσε μία ώθηση στη δουλειά των φωτογράφων όταν τα περιοδικά άρχισαν να περνούν κρίση. Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης, ιδρυτής της εταιρείας Digital Minds, η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο του ατζέντη γνωστών influencers, τους συμβουλεύει ως προς το περιεχόμενο που παράγουν και τους φέρνει σε επαφή με τα μεγαλύτερα brands, εξηγεί γιατί τους προτιμούν οι εταιρείες για να διαφημίζουν τα προϊόντα τους, αλλά και πώς θα εξελιχθεί η αγορά τα επόμενα χρόνια.

Ο Βασίλης Βασιλόπουλος, Δρ στην ηθική διακυβέρνηση των ΜΜΕ και υπεύθυνος προστασίας δεδομένων στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, μας δείχνει τις πλατφόρμες από τις οποίες οι διαφημιστικές εταιρείες βλέπουν τα αναλυτικά στοιχεία των προφίλ των influencers, ώστε να μπορούν να επιλέξουν τον κατάλληλο ανά περίπτωση. Τέλος, η ψυχολόγος Μαρία Φούντα, αναλύει γιατί αρέσει σε τόσο μεγάλη μερίδα του κόσμου να παρακολουθεί τις προσωπικές στιγμές των influencers, αλλά και τι κινδύνους κρύβει, κυρίως για τους εφήβους, η εξιδανικευμένη εικόνα που προβάλλουν μέσω των social media.

Παρουσίαση-Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
Οπερατέρ: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος, Γιώργος Μαργάρης, Βασίλης Τσαπόπουλος, Γιάννης Σαρόγλου, Αποστόλης Καρουλάς
Ηχοληψία: Βασίλης Ζαμπίκος, Βασίλης Αθανασάς, Σίμος Λαζαρίδης

Μοντέζ: Γωγώ Μπεμπέλου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου