Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 19, 2022

Φωτιά στην Πεντέλη - Οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι

Στις οδούς Αχαιών και Σοφοκλέους φτάνουν οι φλόγες


 Στα 100 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι, στις οδούς Αχαιών και Σοφοκλέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, έχει φτάσει η φωτιά.


Στο σημείο έχει στηθεί φράγμα, για να μην περάσουν οι φλόγες.

Όλες οι υδροφόρες, τα οχήματα και οι πυροσβέστες είναι στο σημείο, ενώ επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα.


Στην περιοχή της φωτιάς στην Πεντέλη πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τις ριπές να φτάνουν και στα οκτώ μποφόρ


Οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν.

Δόθηκε εντολή να σηκωθούν δύο Canadair από Ελευσίνα και άλλα δύο από Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα, ενώ ενισχύονται και με άλλα ελικόπτερα από την περιφέρεια.
Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Ντράφι: Εκκενώστε προς Παλλήνη
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο Ντράφι της Πεντέλης.

Η φωτιά ξεκίνησε ανάμεσα στο Νταού και στο Ντράφι της Πεντέλης και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά κινείται προς το Ντράφι της Πεντέλης.

Στις 18.45 εστάλη μήνυμα από το 112 στους πολίτες που βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη.

5872538_63572948806597667


Λίγο νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: « Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας : https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».




Ειδ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου