Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 13, 2022

Lonely Hearts Killers: To ζευγάρι που δολοφονούσε μοναχικές καρδιές

Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη των γυναικών που έψαχναν το άλλο τους μισό



Ο Raymond Martinez Fernandez και η Martha Jule Beck, γνωστοί και ως Lonely Hearts Killers, ήταν διαβόητοι κατά συρροή δολοφόνοι που σκότωσαν περίπου 20 γυναίκες τις οποίες είχαν γνωρίσει μέσω προσωπικών διαφημίσεων σε εφημερίδες, μεταξύ 1947 και 1949.

Η γυναίκα και ο φίλος της συνελήφθησαν τελικά για τον φόνο της Delphine Downing και της δίχρονης κόρης της. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η αστυνομία ανακάλυψε επίσης το σώμα ενός άλλου θύματος, της Janet Fay, σε αυτό το υπόγειο στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Οι αστυνομικοί φαίνονται να σκάβουν στη φωτογραφία για να ξεθάψουν το πτώμa που ήταν κρυμμένο κάτω από το πάτωμα.



Ενώ εξέτισε ποινή για μικροκλοπές στη δεκαετία του '40, ο Raymond Fernandez έμαθε για το βουντού και τον αποκρυφισμό από έναν συγγενή του στο κελί.

Μετά την απελευθέρωσή του, ο Fernandez πίστεψε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει το βουντού για να αποκτήσει κυριαρχία στις γυναίκες και άρχισε να γράφει γράμματα σε δεκάδες γυναίκες από αγγελίες που δημοσιεύτηκαν από μοναχικές ανύπαντρες γυναίκες. Κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και μετά τους λήστευε – κάτι που λειτούργησε μέχρι που ένα θύμα, η Martha Beck, εμφανίστηκε στο κατώφλι του με τα δύο παιδιά της.



Ο Fernandez συμφώνησε να την αφήσει να μείνει αν "ξεφορτωθεί τα παιδιά", τα οποία εγκαταλείφθηκαν αμέσως στον Στρατό της Σωτηρίας. Eμφανιζόταν ως αδερφή του Fernandez, δίνοντάς του έναν αέρα σεβασμού. Τα θύματά τους, νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια γνωρίζοντας ότι υπήρχε μια άλλη γυναίκα στο σπίτι, συχνά συμφωνούσαν να μείνουν με το ζευγάρι. Η Beck έπεισε επίσης τα θύματα ότι ζούσε μόνη της και ότι ο "αδερφός" της ήταν μόνο φιλοξενούμενος.

Η ίδια όμως ζήλευε πολύ και όσο ο Fernandez σύναπτε σχέση με το θύμα, εκείνη δεν άντεχε να περιμένει μέχρι να της κλέψουν τα χρήματα και να την σκοτώσουν. Ώσπου μια μέρα, όταν έπιασε τον Fernandez στο κρεβάτι, άρπαξε ένα σφυρί και χτύπησε στο κεφάλι την Janet Fay που πέθaνε ακαριαία.

Έφυγαν άρον άρον από την πόλη που ζούσαν και ταξίδεψαν στο Byron Center Road στο Wyoming Township του Μίσιγκαν, ένα προάστιο του Grand Rapids, όπου συναντήθηκαν και έμειναν με την Delphine Downing, μια 28χρονη χήρα με μια κόρη δύο ετών.



Στις 28 Φεβρουαρίου, η Downing έπεσε για ύπνο αφού ο Fernandez της έριξε υπνωτικά χάπια για να την ηρεμήσει. Η κόρη είδε τον λήθαργο της μητέρας της και άρχισε να κλαίει, κάτι που εξόργισε την Beck, η οποία από τα νεύρα της άρπαξε το λαιμό του παιδιού προσπαθώντας να το πνίξει.



Ο Fernandez σκέφτηκε ότι η Downing θα υποψιαζόταν πως κάτι έτρεχε αν έβλεπε τη μελανιασμένη κόρη της, κι έτσι πυροβόλησε την αναίσθητη γυναίκα. Στη συνέχεια το ζευγάρι έμεινε για αρκετές μέρες στο σπίτι της Downing. Εξαγριωμένη πάλι από το κλάμα της κόρης, η Beck την έπνιξε σε μια λεκάνη με νερό. Έθαψαν τα πτώματa στο υπόγειο, αλλά ύποπτοι γείτονες ανέφεραν τις εξαφανίσεις των Downings, οδηγώντας την αστυνομία να φτάσει στην πόρτα την 1η Μαρτίου 1949 και να συλλάβει την Beck και τον Fernandez.

Οι δύο δολοφόνοι καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν στην ηλεκτρική καρέκλα στη φυλακή Sing Sing στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου