Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 31, 2022

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν ήταν παράσταση αυτό που είδαμε» απαντά μετά τις αντιδράσεις για τις αναρτήσεις με τα δελφίνια

Στο ζήτημα με τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του στα social media, με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησε με την οικογένειά του στο Πάρκο, το περασμένο Σάββατο.
 «Ζήτησα από το Πάρκο να ενημερωθώ, ως πολίτης, αν είχαν άδεια γι’ αυτό που είδα. Μου έστειλαν στο email την άδεια που έχουν, που είναι του 2020. Ο νόμος απαγορεύει το σόου (με τα δελφίνια) δηλαδή τις κερκίδες και τα εισιτήρια» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, χωρίς να τον κατονομάζει, ο υπουργός απάντησε ότι «η Γραμματεία θα κάνει τη δουλειά της, η αστυνομία θα κάνει τον έλεγχό της και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Η ενημέρωση που έχω από την εταιρεία είναι ότι αυτό που κάνουν είναι απολύτως νόμιμο».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είδε κάποια παράσταση με δελφίνια. «Δεν ήταν παράσταση αυτό που είδαμε εμείς. Ούτε ειδικό εισιτήριο υπάρχει, ούτε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.


Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το να κρατούνται τα δελφίνια υπό αυτές τις συνθήκες, απάντησε ότι «είναι μία μεγάλη συζήτηση. Οι παπαγάλοι πρέπει να είναι κλεισμένοι σε ένα κλουβί; Οι καρδερίνες πρέπει να είναι σε ένα κλουβί; Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την συζήτηση, γιατί είναι σύνθετη και  όχι εύκολη… Το αν πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη συζήτηση παγκόσμια για το αν θα πρέπει να καταργηθούν οι ζωολογικοί κήποι είναι ένα άλλο θέμα. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο παρεμπιπτόντως είχε χιλιάδες κόσμου, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να δουν από κοντά ζώα που δεν μπορούν να τα δουν στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς».

 κοντά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου