Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 28, 2022

Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται συμβατοί λήπτες για τα όργανα της 21χρονης – Πιθανόν την Πέμπτη η κηδεία

 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια της 21χρονης φοιτήτριας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της μετά την παράσυρσή της από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς της Εμμανουέλας, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της,  προκειμένου μέσα από τον άδικο χαμό του παιδιού τους, να δοθεί ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας.


Η διαδικασία εξέτασης των οργάνων της 21χρονης ολοκληρώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τα όργανά της αποδείχθηκαν σε καλή κατάσταση και αυτό που απομένει είναι να εντοπιστούν συμβατοί λήπτες. Εξάλλου, όπως η ίδια της η μητέρα δήλωσε: «Το κορίτσι μου ήταν ένα θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμη ένα θαύμα, χαρίζοντας ζωή».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία στο χειρουργείο, ενώ αύριο θα βγει οριστικά από την μηχανική υποστήριξη.

Αναμένονται ειδικά κλιμάκια από το «Ωνάσειο» και το «Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης», ενώ οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Θα ακολουθήσει κι άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται, μετά την λήψη, ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση ώστε να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.


Η κηδεία της άτυχης 21χρονης θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο την Πέμπτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στα Χανιά Κρήτης, όπου συγγενείς και φίλοι θα της πουν το τελευταίο «αντίο».


Λουλούδια στο σημείο της παράσυρσης

Φίλοι και συμφοιτητές αποχαιρετούν την 21χρονη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα που αναγράφουν -μεταξύ άλλων- «καλό ταξίδι άγγελέ μου», στο σημείο της παράσυρσης, στην περιοχή της Καμάρας.


Σημειώνεται ότι ο 28χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την Εμμανουέλα οδηγήθηκε στις φυλακές με σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ η 19χρονη συνεπιβάτιδά του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου