Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 07, 2022

Μπορούμε να δούμε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με γυμνό μάτι από τη Γη


Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ελέγχεται από μια σύμπραξη πολλών εθνών και έχει τροχιά 400 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Και μπορούμε να τον εντοπίσουμε αλλά και να τον δούμε με γuμνό μάτι. 

Η τεράστια αυτή κατασκευή που έχει μέγεθος όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αντανακλά το φως του ήλιου και φαίνεται σαν μια κουκκίδα φωτός στον ουρανό. Σύμφωνα με την NASA, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι το πιο λαμπερό αντικείμενο στον ουρανό, με εξαίρεση το φεγγάρι, και μπορεί να εντοπιστεί ακόμα και από το κέντρο μιας πόλης.


Είναι δηλαδή ένας λόγος να κοιτάς τον ουρανό, για όσους ζουν σε πόλεις αλλά και πιο αραιοκατοικημένες περιοχές, ενώ για να τον εντοπίσεις δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός, καθώς μπορείς να τον δεις με γuμνό μάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξέρεις που να κοιτάξεις και πότε.

Όπως είπαμε παραπάνω, είναι ορατός επειδή αντανακλά το φως του ήλιου. Αλλά δεν είναι τόσο λαμπερός ώστε να τον δεις στη μέση της ημέρας, με την καλύτερη ώρα να είναι η αυγή και το σούρουπο.


Το παρακάτω widget από τη NASA είναι ένα πολύ καλό εργαλείο, για να δεις τις επερχόμενες ευκαιρίες να τον δεις στον ουρανό. Θα σας πει την ώρα της πτήσης του ISS μαζί με το πόσο είναι ορατός, το μέγιστο ύψος που θα φτάσει στον ουρανό και σε ποια κατεύθυνση θα εμφανιστεί και θα εξαφανιστεί από το οπτικό σας πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου