Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 25, 2023

Περού: Την έκαψε ζωντανή όταν του ζήτησε να χωρίσουν

Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης ενώ η υπουργός Γυναικείων Θεμάτων

του Περού κατήγγειλε την καθυστέρηση των ερευνών για τον εντοπισμό του. 


Υπέκυψε στα τραύματά της μία κοπέλα μόλις 18 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες, με εγκαύματα στο 60% του σώματός της, αφότου ο πρώην σύντροφός της την έκαψε ζωντανή.


Ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ η υπουργός Γυναικείων Θεμάτων του Περού κατήγγειλε την καθυστέρηση των ερευνών για τον εντοπισμό του.


Το θύμα, η 18χρονη Κατερίνε Γκόμες εισήχθη σε νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο όπου «Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όμως, δυστυχώς, η έκταση των τραυμάτων της δεν επέτρεψε στους γιατρούς να την σώσουν και ενημερωθήκαμε για τον θάνατό της» όπως ανακοίνωσε η υπουργός Νάνσι Τολεντίνο στο τηλεοπτικό κανάλι RPP.


Όπως αναφέρει η αστυνομία ο δράστης είναι ένας 19χρονος από τη Βενεζουέλα, ο οποίος έλουσε την κοπέλα με βενζίνη και της έβαλε φωτιά κοντά στην Πλατεία της 2ας Μαΐου στη Λίμα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η 18χρονη είχε αποφασίσει να τερματίσει τη σχέση τους.


Η υπουργός εξέφρασε τη λύπη της επειδή το ένταλμα σύλληψης του δράστη εκδόθηκε πέντε ημέρες μετά την επίθεση. «Η αστυνομία μου υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να τον βρει», πρόσθεσε.


Η υπουργός προέτρεψε τις γυναίκες «όταν υπάρχει ρήξη» να μην δέχονται να συναντήσουν μόνες τους τον πρώην σύντροφό τους. «Μην πηγαίνετε μόνες σε μια συνάντηση όταν θέλετε να χωρίσετε από έναν βίαιο άνθρωπο, μην τον πιστεύετε όταν σας λέει ‘ας μιλήσουμε, θα σου εξηγήσω’», είπε η υπουργός, προτρέποντας τις γυναίκες «όταν υπάρχει ρήξη» να μην δέχονται να συναντήσουν τον πρώην σύντροφό τους μόνες τους.


Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, στο Περού σημειώθηκαν 136 γυναικοκτονίες το 2022, από 146 το 2021 και 138 το 2020. Συγκριτικά, στη Γαλλία, μια χώρα με διπλάσιο πληθυσμό (67 εκατομμύρια έναντι 33 για το Περού) οι γυναικοκτονίες ανήλθαν στις 122 το 2021.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου