Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 25, 2023

ΗΠΑ: «Χριστέ μου βοήθησέ τους» – Μετεωρολόγος «λυγίζει» με την πρόβλεψη για το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου

Αλλεπάλληλοι ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ, σαρώνουν το Μισισίπι, το οποίο ήδη μετρά 23 νεκρούς από το πρώτο βράδυ, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή, με χαρακτηριστική την εικόνα του μετεωρολόγου Matt Laubhan, ο οποίος είδε να σχηματίζεται ένας τυφώνας την ώρα που ο πρώτος ανεμοστρόβιλος σάρωνε την πολιτεία.
Ο Λάουμπχαν δεν άντεξε. «Χριστέ μου βοήθησέ τους», είπε, την ώρα που μετέδιδε το Δελτίο καιρού. Ήταν η στιγμή που ο ανεμοστρόβιλος χτυπούσε το Amory.


TO CNN

To CNN, στο δικό του μετεωρολογικό δελτίο, έδειξε τρεις ανεμοστρόβιλους. Η πρώτη κόκκινη γραμμή χτυπάει από το Huntsville ως το Rolly Fork. Από πίσω έρχεται άλλος, στην Γραμμή από Greenville μέχρι Tullahoma και από πίσω ακολουθεί ο σχηματισμός τρίτου ανεμοστρόβιλου από το Little Rock ως βόρεια του Memphis.

Τουλάχιστον σε δύο πόλεις, οι ζημιές είναι ολοκληρωτικές. Επιπλέον, τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μία ζώνη καταστροφής μήκους 100 χιλιομέτρων στην περιοχή του Σίλβερ Σίτι. Τουλάχιστον 20.000 άτομα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα ενώ οι υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρέπει να είναι εξαιρετικά εκτεταμένες, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου