Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 05, 2023

Πατατοκεφτέδες

 

Υλικά:

1 κιλό πατάτες

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

200 γρ. τυρί σόγιας

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Αλεύρι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.



Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου