Η Unicef πραγματοποιήσε έρευνα σχετικά με τα κορίτσια που αναγκάζονται(συνήθως από τις οικογένειες τους) να παντρευτούν, σε πολύ μικρή ηλικία και με ανθρώπους που δεν έχουν επιλέξει τα ίδια.
Στη νότια Ασία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κοριτσιών που αναγκάζονται να παντρευτούν, καθώς οι οικονομικές δυσκολίες και το κλείσιμο σχολείων λόγω της πανδημίας, ανάγκασε οικογένειες να παντρέψουν τα κορίτσια τους, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις της Unicef που δημοσιεύθηκαν στον τύπο.
Το νούμερο τρομάζει, καθώς 290.000.000 κορίτσια αναγκάστηκαν να παντρευτούν, με σύζυγο στη πλειοψηφία τους πολύ μεγαλύτερο και χωρίς να τον ξέρουν.
Ποσοστό που αγγίζει το 45% τέτοιων περιπτώσεων παγκοσμίως.
«Το γεγονός ότι η νότια Ασία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως κοριτσιών που παντρεύονται δεν είναι τίποτα λιγότερο από τραγικό», τόνισε η Νοάλα Σκίνερ, περιφερειακή διευθύντρια της Unicef για την Ασία.
Σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, την Ινδία το Νεπάλ, οι γονείς βρήκαν ως δικαιολογία, το κλείσιμο των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αναγκάσαν τις κόρες τους να παντρευτούν, καθώς ήταν βάρος για τον οικογενειακό προυπολογισμό.
Μάλιστα όπως κατέγραψε η Unicef, πολλές φορές ο γάμος ήταν οικονομική συναλλαγή, αφού οι γονείς ουσιαστικά πουλούσαν τις κόρες τους.
Η νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες είναι τα 20 έτη στο Νεπάλ, τα 18 στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές και τα 16 στο Αφγανιστάν. Στο Πακιστάν η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 έτη, με εξαίρεση την επαρχία Σιντ, όπου είναι τα 16.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου