Σε παραπέμπω άμεσα σε ένα προηγούμενο κείμενο, για να
ξεκαθαρίσω πως εδώ, στο αγαπημένο σου Queen.gr, δεν λέμε και «ξελέμε». Το παρόν άρθρο, δεν αναφέρεται σε όσους, έτυχε να συμβεί κάτι μεταξύ σας στο παρελθόν, ελπίζοντας πως εκεί τους έχεις αφήσει. Μην περιμένεις από εμάς να σε προτρέψουμε να κάνεις «εμπρός πίσω», ειδικά όταν πρόκειται για έναν τύπο, που η ζωή τον «ταξινόμησε» στο «κουτάκι» των πρώην. Δεν πρόκειται να συμβεί. Σκοπός μας είναι, να σε παρακινήσουμε να κυνηγήσεις την πιθανή μελλοντική σου ευτυχία, όσο μεγαλεπήβολο και αν σου φαίνεται αυτό. «Άγεις και φέρεις» παντού με καμάρι την κερδισμένη ανεξαρτησία σου, το γεγονός πως εργάζεσαι, πως καταφέρνεις και συντηρείς το δικό σου σπίτι και γενικότερα, πως είσαι εν ολίγης, η βασίλισσα της ζωής σου. Και όντως έτσι είναι. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν μία κοπέλα τόσο μάχιμη, να δειλιάζει μπροστά στην οθόνη του κινητού της;Εξηγούμαι. Έχεις σπαταλήσει άπειρο χρόνο, δικό σου και φίλων, να σκέφτεσαι και να συζητάς νυχθημερόν, αν θα στείλεις εκείνο το ρημαδομήνυμα. Τρώγεσαι από ερωτήματα-προφάσεις που σου παρέχουν ένα μαξιλαράκι άνεσης και σου επιτρέπουν να «τρενάρεις» κάπως την κατάσταση, όπως, «Αν του στείλω και δεν μου απαντήσει ποτέ;», «Να περιμένω δύο μέρες ακόμη;» ή «Μήπως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή; Μπορεί να είναι απασχολημένος.» Για κάποιο λόγο, ο φόβος μίας πιθανής απόρριψης, έχει γιγαντωθεί στο κεφάλι σου, υπερνικώντας τη θέλησή σου, να πλησιάσεις το αγόρι που σε ενδιαφέρει. Όπως έλεγε και ένα παλιό λαϊκό τραγούδι, «η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα», έτσι σκαρφιστήκαμε μερικούς καλούς λόγους που θα σε «ψήσουν» στα γρήγορα, να κάνεις τις δικαιολογίες πέρα και να προσεγγίσεις επιτέλους το αγόρι που σε ενδιαφέρει. Αυτό το μήνυμα, δεν το χρωστάς στα υπέροχα μάτια του τύπου που σου έχει κλέψει την καρδιά. Πρώτα πρώτα, το «χρωστάς» στον ίδιο σου τον εαυτό.
1. Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα μαθηματικά, αλλά θα βάλω μπροστά την τέχνη της επιστήμης για να σε πείσω. Ας θέσουμε ένα υποθετικό σενάριο, στο οποίο εσύ θέλεις να συναντήσεις τον τύπο που σε ενδιαφέρει. Με το να μην κάνεις τίποτα για αυτό (και εκείνος επίσης), οι πιθανότητες δεν θα έρθουν ποτέ με το μέρος σου και θα παραμένουν στο θλιβερό ποσοστό του 0%. Επειδή δεν μπορείς να κατευθύνεις τις κινήσεις του, αλλά μπορείς να «ξεκουνήσεις» τις δικές σου. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» φίλη μου, που λέγανε οι σοφοί αρχαίοι. Δεν σε παροτρύνω να του στείλεις απευθείας πρόσκληση για ρομαντικό δείπνο με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη και άλλες υπερπαραγωγές. Ένα ανθρώπινο μήνυμα που θα ρωτάει: «Τι κάνεις;», είναι μία καλή και safe αρχή, που δεν θα σε κάνει να νιώσεις εκτεθειμένη, όμως συγχρόνως θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα βήμα παραπέρα, αυξάνοντας το θλιβερό ποσοστό από το 0% στο 50%!
2. Το να στείλεις σε κάποιον πρώτη, μπορεί στο μυαλό σου να φαίνεται η μέγιστη κίνηση απελπισίας, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο, αυτόν έξω από το κεφάλι σου, μεταφράζεται αλλιώς. Στο φινάλε, δεν σου είπαμε να πας κάτω από το μπαλκόνι του να πετάς πετραδάκια στο τζάμι, ούτε να του κάνεις καντάδα.
3. Το μήνυμά σου πιο πιθανό είναι να σχηματίσει την εικόνα ενός ανθρώπου ώριμου, με εξαιρετικά social skills, που δείχνει ένα ενδιαφέρον για τους γύρω του, επικοινωνεί και ξέρει να ζητάει αυτό που θέλει, είτε αυτό είναι ένα small talk, είτε ένα ραντεβού, είτε να γίνει ο πατέρας των παιδιών σου… Το να ξέρεις τι θες και να το ζητάς, τις περισσότερες φορές είναι αρκετά γοητευτικό από μόνο του.
4. Δεν ξέρω ποια «κατάρα» έχει φορτωθεί το γυναικείο φύλο και έχει πειστεί πως αν εκφράσει όσα νιώθει, αυτόματα θα πάψει να είναι θελκτική για εκείνον που την ενδιαφέρει, αλλά είναι το μεγαλύτερο «ψέμα» που μας τάισε… δεν ξέρω ποιος. Η πατριαρχία ρε κορίτσια;
5. Πρόσφατα, ένας γνωστός μου, πάνω σε μία συζήτηση μου εξέφρασε το παράπονο πως τα κορίτσια με τα οποία είχε βγει ένα «πετυχημένο» ραντεβού, στο οποίο πέρασαν και οι δύο καλά, δεν του στέλνουν ποτέ ξανά πίσω. Κορίτσια, τα αγόρια δεν είναι ηλίθια. Προφανώς ο τύπος είχε «πάρει πρέφα» ποιες από αυτές «έβραζαν στο ζουμί τους» περιμένοντας να τους στείλει, ξενέρωσε και δεν τους έστειλε ούτε εκείνος ξανά.
6. Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να περιμένει εσύ να του στείλεις πρώτη; Αυτό δεν τον δικαιολογεί σε καμία περίπτωση και αν θες την ταπεινή μου γνώμη, δεν ξέρω κατά πόσο θα συνέχιζε να με ενδιαφέρει ένας τύπος που ξέρω ότι τα «βρίσκει σκούρα» με τόσο απλά πράγματα. Αν εσένα σου αρέσει βέβαια, σε εμάς περισσεύει. Σκέψου όμως, αν δειλιάζεις εσύ, πόσο απίθανο είναι να συμβαίνει το ίδιο και σε εκείνον; Μήπως αντί να αναρωτιέσαι, να του στείλεις να μάθεις;
7. Μπορεί να είναι ο πιο αστείος, cool και άνετος τύπος που έχεις γνωρίσει αλλά πόσο σίγουρη είσαι ότι τα πάει καλά με τα «σημάδια»; Προσωπικά, μέχρι κάποιος να μου εκφράσει με σαφήνεια τα συναισθήματά του για μένα ή απλά να με πιάσει από τη μέση, χαρίζοντάς μου ένα χολιγουντιανό πρώτο φιλί, θα συνεχίσω να ρωτάω τις κολλητές μου τι πιστεύουν, ενώ εγώ θα υποστηρίζω με σθένος ότι απλά μάλλον, με συμπαθεί πάρα, πάρα, πάρα πολύ και θέλει να με κάνει την καινούργια του καλύτερη φίλη.
Προσοχή! Μην κάνεις ζαβολιές! Μην «πιαστείς» από την εύκολη λύση να εφεύρεις κάποια αφορμή για να στείλεις, τύπου: «Άκουσα το καινούργιο κομμάτι των Beirut και θυμήθηκα πως πριν δύο χρόνια σε είχα πετύχει στο live τους, οπότε σκέφτηκα να στο στείλω», ειδικά αν δεν συναναστρέφεσαι τον άλλο καιρό. Μπορεί η «σκέψη» να αποβεί ακραία γκάφα, να βρεθείς όντως εκτεθειμένη και επιπλέον, τέτοιες πρακτικές συνήθως… βγάζουν μάτι, όσο καλά σκηνοθετημένες κι αν νομίζεις πως είναι. Μη γελιόμαστε, όλοι λίγο πολύ έχουμε προβεί σε τέτοιες, όντως, απελπισμένες πρακτικές, υποκινούμενοι από το συναίσθημα φόβου μιας τυχόν απόρριψης.
Πολλές φορές η στάση του άλλου, που μπορεί να δείχνει κάπως «απόμακρη», παίζει καθοριστικό ρόλο στη δική μας συμπεριφορά. Μην αφήνεις τις «πράξεις» ή τη συμπεριφορά κάποιου να σου δημιουργήσουν υποθετικούς φόβους που δεν είσαι σίγουρη αν υπάρχουν. Ναι, όλοι φοβόμαστε μην πληγωθούμε ή μην εκτεθούμε, αλλά αυτός ο λόγος δεν είναι αρκετός για να μας σταματήσει από να διεκδικήσουμε κάτι που πιστεύουμε πως θα μας κάνει χαρούμενους.
Στην πραγματικότητα, σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι απλά να πάρεις την απόφαση να στείλεις ένα μήνυμα στον τύπο που σε ενδιαφέρει αλλά να υιοθετήσεις την ίδια «τολμηρή» στάση σε άλλους, ακόμη πιο σημαντικούς τομείς της ζωής σου, διεκδικώντας τη ζωή που θεωρείς πως θα σε κάνει χαρούμενη. Μην κάθεσαι στην άκρη του κρεβατιού, με το κινητό στο χέρι, περιμένοντας «κάτι» να συμβεί. Κάνε το εσύ να συμβεί! Όσο καθυστερείς κοιτώντας την αντανάκλασή σου στην οθόνη, τόσο καθυστερείς τη ζωή που θα μπορούσες να ζήσεις! Τέλος, μην μπερδευτείς. Δεν στέλνουμε ποτέ σε όλα τα αγόρια που μας ενδιαφέρουν. Θα έχανε το νόημά της αυτή η κίνηση ηρωισμού. Κοίτα να μάθεις να ξεχωρίζεις τα αγόρια που αξίζουν τον κόπο, τον κρύο ιδρώτα που θα σε λούσει και το τρελό χτυποκάρδι σου μέχρι να λάβεις απάντησή τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου