Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 05, 2023

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ από τον (υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών) Ρόμπερτ Κένεντι..



Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Robert F. Kennedy Jr,

έκανε μια ανάλυση για τα γεγονότα που οδήγησαν στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η ανάλυση του εμπεριείχε έντονο το αίσθημα της αυτοκριτικής:
«Το 1991-1992, υποσχεθήκαμε επανειλημμένα στους Ρώσους προφορικά και γραπτά, αν και όχι με τη μορφή επίσημης συμφωνίας, ότι εάν απομάκρυναν 100.000 στρατιώτες τους από τη Γερμανία και επιτρέψουν σε αυτή τη χώρα να επανενωθεί κάτω από την πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τότε το ΝΑΤΟ δεν θα μετακινηθεί ανατολικά ούτε μια ίντσα.
Από τότε, μετακινήσαμε το ΝΑΤΟ ανατολικά χίλια μίλια και σε 14 νέες χώρες. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε αναπτύξει και πυραυλικά συστήματα ικανά να μεταφέρουν πυρηνικό φορτίο στη Ρουμανία και την Πολωνία, ακριβώς στα ρωσικά σύνορα.
Οι Ρώσοι προειδοποίησαν τον Μπιλ Μπερνς, τότε πρεσβευτή και τώρα επικεφαλής της CIA, ότι εάν το ΝΑΤΟ εισέλθει στην Ουκρανία, είναι κόκκινη γραμμή και δεν πρέπει να ξεπεραστεί. Ας μπούμε στη θέση των Ρώσων. Ο θείος μου (Πρόεδρος Κένεντι) έλεγε πάντα: «Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του αντιπάλου σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου