Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 28, 2023

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η νέα υφυπουργός που τάσσεται κατά των αμβλώσεων...

 


Η επιλογή της Χριστίνας Αλεξοπούλου, που εκλέγεται με τη ΝΔ στην Αχαϊα, για τη θέση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προκαλεί αντιδράσεις εξαιτίας παλαιότερων θέσεών της...

Η κ. Αλεξοπούλου, σε μήνυμά της στο twitter το 2019 είχε αναρτήσει δημοσίευμα του εκκλησιαστικού site romfea.gr το οποίο αναφερόταν στην προστασία του αγέννητου παιδιού, παίρνοντας θέση κατά των αμβλώσεων.



Η κ. Αλεξοπούλου την υιοθέτησε γράφοντας: «Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι «το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως».



Με την υπουργοποίηση της κ. Αλεξοπούλου στο twitter τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα επικριτικά. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει συγκεκριμένα:
Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα φτιάξει «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος», δεν φανταζόμασταν ότι στις «αποχρώσεις» θα περιλαμβάνονται και θέσεις της «Νίκης».
Η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, νέα υφυπουργός υποδομών, έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος μιλώντας για τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού».
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια σαφή απάντηση για αυτή την επιλογή του. Όπως φαίνεται, στη «Δεξιά του Κυρίου» τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση.

Η απόφαση της Εκκλησίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφασή της η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να καθιερώσει ημέρα του αγέννητου παιδιού. Οπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018 η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» που πήρε και τη σχετική πρωτοβουλία ανακοίνωσε σχετικά: Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού.

Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου