Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 16, 2023

Όλοι έπαθαν σοκ μόλις είδαν πώς φτιάχνονται τα στικ καβουριού και δεν θέλουν να τα ξαναφάνε

Πώς φτάνει από τη θάλασσα στο πιάτο μας



Υπάρχει ένα διάσημο ρητό: όλοι θέλουν να τρώνε λουκάνικα, αλλά κανείς δεν θέλει να μάθει πώς φτιάχνονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία δεν είναι ακριβώς το πιο ορεκτικό πράγμα στον κόσμο, περιλαμβάνει λίγο τρίψιμο, καθόλου μικρή ποσότητα αίματος και μερικά παραπροϊόντα, αναφέρει το unilad.

Τα στικ καβουριού είναι άλλο ένα αγαπημένο σνακ, αλλά και ένα που ίσως δεν θα θέλαμε να μάθουμε το πώς φτάνει από τη θάλασσα στο πιάτο μας.



Στο YouTube, υπάρχει ένα βίντεο που έχει γίνει πρόσφατα viral και δείχνει το πώς φτιάχνονται. Μόλις δείτε τι υπάρχει πίσω από το συγκεκριμένο προϊόν, θα είναι δύσκολο να το ξεχάσετε.

Ξεκινά με λίγο κατεψυγμένο κρέας ψαριού, αλλά δεν είναι κρέας καβουριού. Προέρχεται από ένα είδος που ονομάζεται pollock της Αλάσκα. Περνάει σε ένα μίξερ, όπου πολτοποιείται και στη συνέχεια συνδυάζεται με άλλα συστατικά όπως ασπράδια αυγών και σιτάρι, το οποίο στη συνέχεια ανακατεύεται για άλλη μια φορά.

Το μείγμα μπαίνει σε ένα μηχάνημα που δημιουργεί μόνο μια μακριά λωρίδα κρέατος, το οποίο στη συνέχεια περιστρέφεται – υφασμένο σαν σχοινί – για να δημιουργήσει την υφή κρέατος καβουριού ή αστακού.



Στη συνέχεια, αφού επικαλυφθούν άλλα κομμάτια στο πορτοκαλί περίβλημα ώστε να μοιάζει με καβούρι ή αστακό, πωλείται ως σουρίμι ή υποκατάστατο κρέατος καβουριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου