Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 08, 2023

Ο άντρας που πουλάει 50.000 δολάρια έναν τοίχο έχει ανοίξει πόλεμο με τη γειτονιά του

Η απίστευτη ιστορία ενός τοίχου στην Οάσινγκτον
 Η εύρεση ενός ακινήτου για 50.000 $ στην Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον, όπου η μέση τιμή είναι 1,6 εκατομμύρια δολάρια μπορεί να θεωρηθεί σημαντική συμφωνία, αλλά τι γίνεται αν αυτό το ακίνητο είναι απλώς ένας τοίχος που καταρρέει;

Τον περασμένο μήνα, ένας μεσίτης δημοσίευσε μια λίστα για ένα ακίνητο στη συνοικία Τζορτζτάουν της Ουάσιγκτον DC για μόλις 50.000 δολάρια. Η φωτογραφία που εμφανίζεται στην καταχώριση έδειχνε κάτι που φαινόταν να είναι ένα σπίτι σε σειρά στο τέλος ενός οικοπέδου, αλλά η τιμή δεν είχε νόημα.


Τα σπίτια στη γειτονιά πωλούνται για πάνω από 1,5 εκατομμύρια δολάρια, και αυτό ήταν σε μια πολύ ωραία περιοχή, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την όχθη του ποταμού και κοντά σε μοντέρνα καταστήματα και εστιατόρια. Πολλοί άνθρωποι ενθουσιάστηκαν που είδαν ένα ακίνητο που είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν, αλλά οι ελπίδες τους συντρίφθηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι η καταχώριση δεν ήταν για ένα σπίτι, αλλά για τον μερικό τοίχο του ενός, και έναν τοίχο που γκρεμίστηκε…



Ο Άλαν Μπέργκερ είναι ιδιοκτήτης του διάσημου πλέον τείχους της Τζορτζτάουν και ισχυρίζεται ότι η καταχώριση δεν είναι αστείο. Θέλει να τον ξεφορτωθεί απλώς με το αζημείωτο.


Αποφάσισε να το πουλήσει μετά από διαμάχη με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο είναι κολλημένος ο τοίχος του. Προφανώς, η σχέση τους ξεκίνησε εγκάρδια, αλλά το 2020, αφού η ιδιοκτήτρια του σπιτιού παρατήρησε ότι το νερό διέρρεε στο σπίτι της, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν άσχημα. Αφού απέτυχε να πείσει τον Μπέργκερ να φτιάξει το τμήμα του τοίχου του, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ενέπλεξε το Τμήμα Κτιρίων της D.C. και ο Άλαν επιβλήθηκε πρόστιμο 1.661 δολαρίων για ακατάλληλη συντήρηση, συμπεριλαμβανομένου του ξεφλουδίσματος ή του θρυμματισμού του χρώματος και των οπών ή σάπιων υλικών.


«Δεν μπορώ να αφήσω το σπίτι να πέσει. Δεν μπορώ να αφήσω έναν επικίνδυνο τοίχο», εξήγησε η Ντανιέλα Γουολς, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού. «Όλοι εργάζονται για να το λύσουν αυτό, όχι επειδή έχουν βεντέτα εναντίον του Άλαν. Είναι επειδή θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα».


Ωστόσο, δεν το βλέπει έτσι ο Άλεν Μπέργκερ. Κατηγορεί τη Γουόλς ότι «τον μαχαίρωσε πισώπλατα» και παραδέχεται ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι αυτή που ώθησε την πώληση του ακινήτου. Η Ντανιέλα προσφέρθηκε στην πραγματικότητα να αγοράσει το τμήμα του τοίχου από αυτόν για τη φορολογική του αξία των 600 δολαρίων, αλλά ο Μπέργκερ αποφάσισε ότι ήθελε περισσότερα γι 'αυτό, οπότε πήγε σε έναν μεσίτη για να το καταθέσει για 50.000 δολάρια.


Η Γουολς ομως δεν έχει την πολυτέλεια να πληρώσει τόσα πολλά για ένα μέρος του τοίχου του σπιτιού της που απαιτεί επίσης περίπου 25.000 δολάρια σε επισκευές, καθώς και χιλιάδες περισσότερα για να το ασφαλίσει και να το συντηρήσει. Ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η κατάσταση φαίνεται να είναι η εύρεση άλλου αγοραστή για τον τοίχο, αλλά επειδή αν οι ασυνήθιστες συνθήκες και η γελοία υψηλή τιμή, αυτό φαίνεται απίθανο.



Όσο για το πώς ο Άλαν Μπέργκερ κατέληξε να έχει έναν τοίχο κολλημένο στο σπίτι κάποιου, αποδεικνύεται ότι τον κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος τον αγόρασε πριν από πολλές δεκαετίες για λίγα λεφτά, μόνο και μόνο για να μπορεί να πει ότι έχει κάτι δικό του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου