Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 12, 2023

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΟΓΩ ΜΟΛΥΝΣΗΣ;

Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ…
Γράφει ο Colin Todhunter

Μεταξύ 1991 και 2016, ο πληθυσμός του Δελχί και των προαστίων του αυξήθηκε από 9,4 εκατομμύρια σε 25 εκατομμύρια. Το 2023, ο ιστότοπος World Population Review υπολογίζει ότι ο πληθυσμός του Δελχί είναι 32,9 εκατομμύρια.Στο έγγραφο του Δεκεμβρίου 2016 Μελλοντική επέκταση της αστικής γης και επιπτώσεις για τις παγκόσμιες καλλιέργειες , προβλήθηκε ότι μέχρι το 2030, παγκοσμίως, οι αστικές περιοχές θα έχουν τριπλασιαστεί σε μέγεθος, επεκτείνοντας σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και υπονομεύοντας την παραγωγικότητα των γεωργικών συστημάτων.

Περίπου το 60% της καλλιεργήσιμης γης στον κόσμο βρίσκεται στα περίχωρα των πόλεων. Το έγγραφο αναφέρει ότι αυτή η γη είναι, κατά μέσο όρο, δύο φορές πιο παραγωγική από τη γη σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Η Αφρική και η Ασία μαζί θα υποστούν το 80% της προβλεπόμενης απώλειας καλλιεργήσιμης γης λόγω της αυξανόμενης αστικοποίησης. Η εξαφάνιση αυτής της παραγωγικής γης θα επηρεάσει τις βασικές καλλιέργειες όπως ο αραβόσιτος, το ρύζι, τα φασόλια σόγιας και το σιτάρι, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

Στη Νότια Ασία, η γεωργική γη δεν μπορεί απλώς να εξαπλωθεί αλλού, επειδή η εύφορη γη έχει ήδη εξαντληθεί.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου