Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 24, 2023

Απλά και γρήγορα μπιφτέκια τόνου

Ο τόνος έχει πολλές ποικιλίες και ταξιδεύει σε κοπάδια. Ο άσπρος τόνος

είναι αυτός που συναντάμε κυρίως στα ελληνικά ύδατα. Από την άλλη, ο κόκκινος είναι αγαπημένος κι εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία καθώς τρώγεται ωμός ως σούσι. Γι' αυτό κι η υπεραλίευσή του τον έχει φτάσει στα όρια εξαφάνισης.


Τι σου προσφέρει; Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, πλούσιος σε ω3 και με λίγες θερμίδες. Γι' αυτό υπάρχει πάντα στη λίστα των διαιτολόγων!

 Υλικά

1 κονσέρβα τόνου στραγγισμένη

1 αυγό

50 γρ. αλεύρι

Άνηθο

Σκόρδο τριμμένο

Πιπέρι

Για το τηγάνισμα:

2 κ.γ . βούτυρο / λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά μ' ένα πιρούνι όλα τα υλικά.

Βήμα 2

Βάζουμε σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει ή το λάδι να ζεσταθεί.

Βήμα 3

Σχηματίζουμε 2 μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να σχηματιστεί κρούστα πρώτα απ' τη μία πλευρά και μετά κι απ' την άλλη.

Βήμα 4

Τηγανίζουμε ακόμη 3' (από κάθε πλευρά) και είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου