Ο τόνος έχει πολλές ποικιλίες και ταξιδεύει σε κοπάδια. Ο άσπρος τόνος
είναι αυτός που συναντάμε κυρίως στα ελληνικά ύδατα. Από την άλλη, ο κόκκινος είναι αγαπημένος κι εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία καθώς τρώγεται ωμός ως σούσι. Γι' αυτό κι η υπεραλίευσή του τον έχει φτάσει στα όρια εξαφάνισης.Τι σου προσφέρει; Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, πλούσιος σε ω3 και με λίγες θερμίδες. Γι' αυτό υπάρχει πάντα στη λίστα των διαιτολόγων!
Υλικά
1 κονσέρβα τόνου στραγγισμένη
1 αυγό
50 γρ. αλεύρι
Άνηθο
Σκόρδο τριμμένο
Πιπέρι
Για το τηγάνισμα:
2 κ.γ . βούτυρο / λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Ανακατεύουμε καλά μ' ένα πιρούνι όλα τα υλικά.
Βήμα 2
Βάζουμε σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει ή το λάδι να ζεσταθεί.
Βήμα 3
Σχηματίζουμε 2 μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να σχηματιστεί κρούστα πρώτα απ' τη μία πλευρά και μετά κι απ' την άλλη.
Βήμα 4
Τηγανίζουμε ακόμη 3' (από κάθε πλευρά) και είναι έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου