Ένα νέο είδος φιδιού που ανακαλύφθηκε στο Περού ονομάστηκε Tachymenoides harrisonfordi για να τιμήσει τον Χάρισον Φορντ και την περιβαλλοντική του προσφορά.
Σημειώνεται ότι το όνομα του θρυλικού ηθοποιού έχει δοθεί επίσης σε ένα μυρμήγκι και μια αράχνη.
«Αυτοί οι επιστήμονες συνεχίζουν να ονομάζουν τα πλάσματα από μένα, αλλά είναι πάντα εκείνα τα πλάσματα που τρομάζουν τα παιδιά», είπε ο Χάρισον Φορντ στο Conservation International.
«Δεν καταλαβαίνω. Περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου κάνοντας σταυροβελονιά, τραγουδάω νανουρίσματα στα φυτά μου, για να μην φοβούνται τη νύχτα» τόνισε.
Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του, τον θρυλικό Ιντιάνα Τζόουνς, ο Χάρισον Φορντ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι του αρέσουν τα φίδια.
«Το φίδι έχει μάτια στα οποία μπορείς να χαθείς και περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας κάνοντας ηλιοθεραπεία δίπλα σε μια λίμνη με βρώμικο νερό –πιθανότατα θα ήμασταν φίλοι στις αρχές της δεκαετίας του '60», είπε. «Είναι μια υπενθύμιση ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να μάθουμε για τον άγριο κόσμο μας. Και ότι οι άνθρωποι είναι ένα μικρό μέρος μιας απίστευτα τεράστιας βιόσφαιρας» έχει δηλώσει ο Χάρισον Φορντ.
Όπως γράφει το BBC, το Tachymenoides harrisonfordi είναι ένα λεπτό φίδι, με μέτριες διαστάσεις μήκους περίπου 40,6 εκατ. σε πλήρη ανάπτυξη και δεν δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο.
«Για έναν βιολόγο, η περιγραφή ενός νέου είδους και η δημοσιοποίησή του με το νέο του όνομα είναι μια από τις πιο ζωτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της κρίσης της βιοποικιλότητας», δήλωσε ο Edgar Lehr, επικεφαλής επιστήμονας του project.
Ελπίζει ότι η ανακάλυψη αυτή θα επιστήσει την προσοχή στην κρίση εξαφάνισης που αντιμετωπίζουν τα είδη σε όλο τον κόσμο.
Τα ερπετά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην εξαφάνιση, με περισσότερο από το ένα πέμπτο όλων των ερπετών να απειλούνται επί του παρόντος, σύμφωνα με μελέτη που συντάχθηκε από ερευνητές της Conservation International.
Ο Χάρισον Φορντ «χάρισε» για πρώτη φορά το όνομά του σε μία αράχνη από την Καλιφόρνια το 1993, την Calponia harrisonfordi. Χρόνια αργότερα, ένα μυρμήγκι ονομάστηκε Pheidole Harrisonfordi.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου