«Το απλό γιαούρτι, που φτιάχνεται με γάλα πλήρες, εμπόδισε σχεδόν όλες τις πτητικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για το πικάντικο άρωμα του σκόρδου που εκλύεται στον αέρα», ανέφερε σε ανακοίνωση το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Και συνέχισε: «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το γιαούρτι μόνο μείωσε το 99% των βασικών πτητικών ενώσεων του ωμού σκόρδου που παράγουν την οσμή. Όταν τοποθετήθηκαν χωριστά, το λίπος, το νερό και η πρωτεΐνη του γιαουρτιού φάνηκε να έχουν αποσμητική επίδραση στο ωμό σκόρδο, αλλά το λίπος και η πρωτεΐνη είχαν καλύτερη απόδοση από το νερό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου