Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 08, 2023

Τυρόπιτα εύκολη και γρήγορη του τηγανιού

Θέλεις να εντυπωσιάσεις με την πιο νόστιμη, αρωματική και βουτυράτη τυρόπιτα, χωρίς κανέναν κόπο; Πάρε ένα τηγάνι και αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς. Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου άλλες 91 συνταγές σε περιμένουν να τις ετοιμάσεις στο λεπτό. 


 Υλικά

Μερίδες: 4

 3 φύλλα σφολιάτας

 5 αυγά

 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

 200 γρ. κασέρι, τριμμένο

 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα τηγανιού σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη φέτα, το κασέρι, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε κατά μέρος.

Σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28- 30 εκ. ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Στρώνουμε στο σκεύος το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας εντελώς τον πυθμένα και μέχρι τη μέση τα τοιχώματα (αν χρειαστεί, κόβουμε λί- γο τις άκρες του φύλλου).

Αδειάζουμε εκεί το μισό μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας κενό ένα περιθώριο 2-3 εκ. περιμετρικά.

Σκεπάζουμε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του για να κολλήσουν στο κάτω φύλλο και να σφραγίσουν το μείγμα

Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το κάτω φύλλο να ροδίσει.

Ανασηκώνουμε την πίτα που φτιάξαμε με σπάτουλα και ρίχνουμε στο τηγάνι άλλη 1 κουτ. σούπας λάδι.

Αναποδογυρίζουμε την πίτα, ώστε η ροδισμένη πλευρά να βρεθεί προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά.

Αδειάζουμε στην επιφάνεια της πίτας το υπόλοιπο μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας ξανά ένα κενό περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά

Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του, ώστε να κολλήσουν με το φύλλο οπό κάτω του.

Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά, ανασηκώνουμε και πάλι προσεκτικά την πίτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την τελευταία κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αναποδογυρίζουμε την πίτα

Αφήνουμε να ψηθεί και η καινούργια κάτω πλευρά της για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου