Υλικά
Μερίδες: 4
3 φύλλα σφολιάτας
5 αυγά
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. κασέρι, τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα τηγανιού σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη φέτα, το κασέρι, τη ρίγανη, ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε κατά μέρος.
Σε αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 28- 30 εκ. ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Στρώνουμε στο σκεύος το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας εντελώς τον πυθμένα και μέχρι τη μέση τα τοιχώματα (αν χρειαστεί, κόβουμε λί- γο τις άκρες του φύλλου).
Αδειάζουμε εκεί το μισό μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας κενό ένα περιθώριο 2-3 εκ. περιμετρικά.
Σκεπάζουμε το μείγμα με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του για να κολλήσουν στο κάτω φύλλο και να σφραγίσουν το μείγμα
Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το κάτω φύλλο να ροδίσει.
Ανασηκώνουμε την πίτα που φτιάξαμε με σπάτουλα και ρίχνουμε στο τηγάνι άλλη 1 κουτ. σούπας λάδι.
Αναποδογυρίζουμε την πίτα, ώστε η ροδισμένη πλευρά να βρεθεί προς τα πάνω.
Ψήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά.
Αδειάζουμε στην επιφάνεια της πίτας το υπόλοιπο μείγμα αυγών-τυριού, αφήνοντας ξανά ένα κενό περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά
Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πιέζουμε τις άκρες του, ώστε να κολλήσουν με το φύλλο οπό κάτω του.
Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά, ανασηκώνουμε και πάλι προσεκτικά την πίτα, ρίχνουμε στο τηγάνι την τελευταία κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αναποδογυρίζουμε την πίτα
Αφήνουμε να ψηθεί και η καινούργια κάτω πλευρά της για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου