Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 17, 2023

Το ελληνικό ρόφημα που βοηθάει στην κατάθλιψη, το αλτσχάιμερ και ρίχνει την πίεση

Λόγω των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του, το τσάι του βουνού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά

βότανα από την αρχαιότητα και όχι μόνο. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως καθημερινό αναζωογονητικό για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ φέρεται να βοηθά στην κατάθλιψη, το αλτσχάιμερ και να ρίχνει την πίεση.

Το ελληνικό τσάι του βουνού παρασκευάζεται από φυτά που ανήκουν στο γένος «Σιδερίτης». Μέχρι σήμερα, το τσάι συλλέγεται με τον παραδοσιακό τρόπο. Υπάρχουν 150 διαφορετικά είδη του φυτικού γένους «Σιδερίτης», από τα οποία παρασκευάζεται το τσάι του βουνού. Ο Sideritis scardica είναι το φυτό που χρησιμοποιείται συνήθως για το ελληνικό τσάι του βουνού.


Τα διάφορα είδη φύονται κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Ελλάδας σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρων. Η καλλιέργεια σε χαμηλά υψόμετρα και σε μεγάλες μονοκαλλιέργειες έχει αρνητική επίδραση στη συγκέντρωση των πολύτιμων συστατικών και τα καθιστά άχρηστα για χρήση ως φαρμακευτικά φυτά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου