Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 17, 2023

Έτρωγα μόνο ένα γεύμα την ημέρα για ένα μήνα και να τι συνέβη


Έτρωγα μόνο ένα γεύμα την ημέρα για ένα μήνα και να τι συνέβη: Οι διατροφολόγοι έχουν υπάρξει κατηγορηματικοί και πολύ συγκεκριμένοι


Τακτικά, μικρά, σωστά γεύματα μέσα στην ημέρα μπορούν να μας βοήθησαν να χάσουμε κιλά, ενισχύοντας πολύ τον μεταβολισμό και βοηθώντας σημαντικά τον οργανισμό μας να κάνει καύσεις.

Μία νέα, διατροφική τάση ωστόσο που βασίζεται στη λογική της «νηστείας» λέγεται “intermitted fasting” και ζητάει από το σώμα μας να μείνει τελείως νυστικό για πολλές ώρες στη σειρά.

Στο βίντεο που ακολουθεί ένας άντρας τολμάει το πείραμα. Τι θα συμβεί στο σώμα του αν τρώει μόνο ένα γεύμα την ημέρα, για έναν ολόκληρο μήνα; Θα καταφέρει να χάσει πιο γρήγορα κιλά; Θα αισθανθεί περισσότερο γεμάτος ενέργεια; Θα δει το σώμα του να μεταμορφώνεται μαγικά στο σώμα του Ryan Reynolds;

Η λογική του intermitted diet είναι η εξής: Ένα μόνο γεύμα την ημέρα, αποτελούμενο από οποιοδήποτε φαγητό επιθυμεί ο καθένας, σε όση ποσότητα θέλει ο κάθε άνθρωπος. Η μόνη βασική προϋπόθεση είναι να μην φας τίποτα άλλο για τις επόμενες ώρες, αλλά και να μην έχεις φάει τίποτα άλλο πιο πριν.

Πιάνει; Κι αν ναι ποια είναι τα μυστικά πίσω από τη διαδικασία. Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί.


Δες το βίντεο:



Πόσα κιλά μπορείς να πάρεις σε μία μέρα;

Παραγγείλατε με την παρέα σας πίτσες και το παρακάνατε; Εάν φοβάστε πως καταστρέψατε ανεπιστρεπτί τη δίαιτά σας και θα έχετε πάρει τουλάχιστον ένα κιλό, κάνετε λάθος!

Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρει κανείς βάρος σε μια μέρα, ακόμη κι αν κάνει πολύ κακές διατροφικές επιλογές, επισημαίνουν ειδικοί. Τα μαθηματικά των θερμίδων είναι σαφή και παρότι αυτό δεν ισχύει 100% για όλους, σε γενικές γραμμές είναι ξεκάθαρο.

Για να πάρει κανείς ένα κιλό θα πρέπει να καταναλώσει 3.500 θερμίδες περισσότερες απ’ όσες παίρνει συνήθως και να μην τις κάψει – αν και ο αριθμός αυτός είναι σχετικός και συνδέεται άμεσα με το βάρος και τις δραστηριότητες του καθενός μας. Αν, για παράδειγμα, ένας άντρας χρειάζεται 2.000 θερμίδες για να διατηρηθεί στα κιλά του, θα πρέπει να φάει τροφές αξίας 5.500 θερμίδων για να πάρει ένα κιλό. Κι αυτό, αν δεν κινηθεί καθόλου μέσα στη μέρα!
Έτρωγα μόνο ένα γεύμα την ημέρα για ένα μήνα και να τι συνέβη


Και πώς “μεταφράζονται” οι 3.500 θερμίδες;

Πέρα από το συνηθισμένο σας φαγητό μέσα στη μέρα, για να πάρετε 3.500 επιπλέον θερμίδες θα έπρεπε να φάτε και να πιείτε π.χ. τα παρακάτω:Τρία ποτήρια κρασί (370 θερμίδες)
Δύο πικάντικες φτερούγες κοτόπουλο (110 θερμίδες)
Μερικές πατάτες τηγανητές (340 θερμίδες)
Μια μικρή μερίδα νάτσος με τυρί (290 θερμίδες)
Ένα μπέργκερ με όλα τα συνοδευτικά (860 θερμίδες)
Και ένα κομμάτι τούρτα σοκολάτα (795 θερμίδες)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου