Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 18, 2023

Τι είναι η σεμαγλουτίδη: Η νέα επικίνδυνη τάση στο αδυνάτισμα που οδηγεί σε παραμόρφωση

 

Το Ozempic είναι ένα φάρμακο που έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση

Το "Ozempic face" είναι ένας όρος για τις κοινές παρενέργειες του

φαρμάκου Ozempic. Μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και γήρανση του δέρματος του προσώπου.

H σεμαγλουτίδη, το γενικό όνομα για το Ozempic, είναι μέρος μιας κατηγορίας φαρμάκων γνωστών ως μιμητικά ινκρετινών. Αυτά διασφαλίζουν ότι το πάγκρεας απελευθερώνει επαρκή ινσουλίνη όταν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλό.

Επιπλέον, το Ozempic κάνει ένα άτομο να αισθάνεται πιο γεμάτο και καθυστερεί τη γαστρική κένωση, ώστε να μπορεί να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες. Αυτό το φάρμακο φυσικά είναι φτιαγμένο για ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη και όχι για γρήγορο αδυνάτισμα όπως χρησιμοποιείται τώρα τελευταία.


Ενώ το Ozempic είναι ασφαλές για χρήση με σύσταση γιατρού, μπορεί να προκαλέσει γρήγορη απώλεια βάρους που είναι συχνά πιο έντονη στο πρόσωπο. 


Το λίπος του προσώπου εκτελεί προστατευτική λειτουργία και επηρεάζει την αισθητική και την ελαστικότητα του προσώπου. Η απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσει δερματολογικές αλλαγές και συρρίκνωση επειδή το λίπος που τεντώνει και μαλακώνει το δέρμα δεν είναι πλέον στη θέση του.


Το δέρμα του προσώπου χάνει επίσης την ικανότητά του να συστέλλεται μετά από ένα επεισόδιο ταχείας απώλειας βάρους λόγω μειωμένων επιπέδων ελαστίνης και κολλαγόνου, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δομική ακεραιότητα. Τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς; Αυξημένα σημάδια γήρανσης, όπως περισσότερες γραμμές και ρυτίδες, απώλεια λίπους, η οποία μπορεί να οδηγήσει το δέρμα σε χαλαρότητα και χαλάρωση και λιποδυστροφία, η οποία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα συσσωρεύει και αποθηκεύει λίπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου